20 / 04 / 2024

Nurten Saydan'dan eczacılar için kira desteği çağrısı!

Nurten Saydan'dan eczacılar için kira desteği çağrısı!

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan yaptığı açıklamada, "Bağ-Kur, SSK prim desteği, vergi indirimi ve muafiyeti, kira desteği gibi konular da mutlaka hayata geçirilmelidir" dedi.



Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, 14 Mayıs Eczacılar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, eczacılığın insanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip olduğunu ve toplum sağlığını merkez aldığını bildirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan haber egöre, Türkiye'de her sene akademik eczacılık eğitiminin başladığı 14 Mayıs tarihinin Eczacılar Günü olarak kutlandığını dile getiren Saydan, eczacıların, ekonomik ve sosyal açıdan sorunlar yaşadıklarını ve şiddet olaylarına maruz kalabildiklerini belirtti. Saydan, "Eczacılar, tüm bu sorunlara rağmen pandemi nöbetinde halkımıza kesintisiz ilaç ve eczacılık hizmetini sürdürmeye devam ediyor." dedi.

Salgın ile mücadelede vazgeçilemez bir konumda olduğu açık bir şekilde görülen eczacıların cephede yalnız bırakılmaması ve desteklenmesi gerektiğini dile getiren Saydan şu şekilde devam etti:

"Eczacılar için ekonomik tedbirler de mutlaka alınmalıdır. Bunların başında ilaç depolarına olan eczane ödemelerinde rahatlama yapacak tedbirlerin alınması gelmektedir. Bağ-Kur, SSK prim desteği, vergi indirimi ve muafiyeti, kira desteği gibi konular da mutlaka hayata geçirilmelidir. Diğer taraftan eczacıların sürekli zarar etmesine neden olan fiyat indiriminden doğan zararlar, SGK'nın kamu iskontosunu uygulamayan ilaçlar gibi kronik bazı sorunları giderecek düzenlemelerin de yapılması gerekiyor. TEİS olarak halkımıza kesintisiz ilaç ve eczacılık hizmetini sunmaya devam ettiğimiz, bayram gibi kutlanacak eczacılık bayramlarına kavuşacağımız günlere ulaşmayı diliyoruz."


 


Geri Dön