24 / 04 / 2024

Apartman ve site görevlileri için 'acil önlem' çağrısı!

Apartman ve site görevlileri için 'acil önlem' çağrısı!

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, koronavirüs tedbirleri kapsamında apartman ve site görevlileri için acil önlem alma çağrısında bulundu.



Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs tedbirleri kapsamında bugünlerde yoğun bir mesai yapan apartman ve site görevlilerine dikkat çekerek, Büyükşehir Belediyesi'ne bu görevlilerle ilgili acil önlem alma çağrısında bulundu.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; 20 Mart'ta Cumhur İttifakı olarak Büyükşehir'e yaptıkları önerilerin hayata geçtiğinden bahseden Ilıkan şu ifadeleri kullandı: 
"Koronavirüsün yayılımının önlenmesine yönelik olarak gündeme gelen sosyal izolasyonun sağlanması konusunda önemli bir yol kat edildi. Kritik öneme sahip 'sosyal mesafeyi koruma' ve 'evde kalma' tedbirleri konusunda önemli farkındalık zemini oluştu. Ancak bu süre içerisinde vatandaşlarımız evlerinde kalırken onlara hizmet sağlayan birçok kesim yoğun bir mesai harcıyor.  Ankara  büyük site yapılarına ve apartmanlara sahip bir kent. Öyle ki bir sitede yaklaşık 8 bin kişinin yaşadığını bile görüyoruz. Bu kadar kalabalık sitelerde site yönetimleri belli önlemler alabiliyorlar ancak en önemli hususlardan birisi de buralarda çalışan görevliler. Bu nedenle, Ankara'da site çalışanları ve apartman görevlileri için acil önlem çağrısında bulunmak istiyorum. Görevlilere ekipman dağıtımı apartmanların dezenfekte edilmesi konusunda Büyükşehir'i acil önlem almaya çağırıyorum. Siteler ya da apartmanlar kendi içlerinde kimi uygulamalara yönelmiş olsalar da koronavirüs salgını ile etkin mücadelede süreç münferit uygulamalara bırakılmamalı. Apartman görevlilerinin koruyucu malzeme ihtiyaçlarının karşılanması ve koruyucu önlemlerin arttırılması gerekiyor. Büyükşehir bu noktada sorumluluk alarak harekete geçmelidir. Site çalışanları ve apartman görevlileri hepimiz için çalışıyorlar, bu mücadelede yoğun bir mesai ve mücadele gösteriyorlar. Onları korumak hem bir sorumluluk hem de bir gerekliliktir."

Koronavirüs apartman genel kurulu toplantılarını da erteledi!

Sitelerde yaşayanlar dikkat! Aidatlar düşecek mi?


Geri Dön