24 / 04 / 2024

İzmir Büyükşehir'e imar yönetmeliği çağrısı!

İzmir Büyükşehir'e imar yönetmeliği çağrısı!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne imar yönetmeliği çağrısında bulundu. Nasır, “Hazırlayın, biz de gerekeni yaparız” dedi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne kentin ihtiyaçlarına cevap verecek imar yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi için çağrıda bulunan Ak Parti  İzmir  Milletvekili Necip Nasır, yönetmeliğin hayata geçirilmesi için konun takipçisi olacağını söyledi. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, imar yönetmeliğinin oluşturulması geç kalındığını belirten Nasır, konun yeniden gündeme alınmasını söyledi. Konuyla ilgili Nasır şu ifadeleri kullandı: 

"Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliğine bağlı Mimarlar Odası tarafından 03.07.2017 tarihli resmi gazetede yayınlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ne dava açıldı. Bu davadan dolayı Danıştay 6. Dairesi yürütmeyi durdurdu, aylardır belediyelerde inşaat ruhsatı verilemiyordu. Danıştay üst kurulunun gerekçeli kararını bakanlığa bildirmesiyle bir hafta içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 25 Temmuz 2019 tarihinde hızlı bir şekilde Danıştayın kararlarına uygun şekilde, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğini revize ederek resmi gazetede yayınlanarak sorunu giderdi. Şu anda belediyeler ruhsat vermeye başladı, bu sorun kendi imar yönetmeliğini yapmış olan İstanbul ve  Ankara  gibi büyükşehirlerde sorun yaratmadı."

Takipçisi olacağız


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendi imar yönetmeliğini hazırlanmasının kentin geleceği için önemli olduğu söyleyen Nasır, "Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ticaret Odasının konuya dikkat çekmesi ile geçen ay meclisten geçirdiği acele ile hazırlanmış, sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini içermeyen, Danıştayın iptal kararlarını dikkate almayan yönetmelik taslağını revize ederek gündeme getirdi. İzmir Büyükşehir, imar yönetmeliğini artık İzmir'in kendi dokusuna ve çağın gereksinimlerine ve geleceğine yön verecek bir şekilde hazırlamalı. Büyükşehir Belediyesi kentin dokusuna uygun bir imar yönetmeliğini hazırlaması halinde ben ve milletvekili arkadaşlarım yönetmeliğin Bakanlık tarafından onaylanması için gerekli tüm adımları atacağız" dedi.

 


Geri Dön