20 / 04 / 2024

Ayhan Sefer Üstün Sakarya'daki yatırımları anlattı!

Ayhan Sefer Üstün Sakarya'daki yatırımları anlattı!

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, gazetecilerle buluştuğu akşam yemeğinde, başlayacak olan devam eden projeler hakkında konuşarak, genel bir değerlendirmede bulundu.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, bin yataklı hastane için yer hazırlıkları yapıldığını söyledi. 


SAKARYA'DA BAKAN BEKLENTİSİ

İlk olarak Sakarya milletvekilleri arasından 'Bakan' çıkar mı? sorusuna cevap veren Üstün, şehirdeki bakan beklentisinin normal olduğunu ifade ederek, "Bu Başbakanımızın inisiyatifinde olan bir şeydir. Sakarya'da bakanlı ve bakansız dönemler oldu. Bakansız olduğu dönemlerde de hak ettiği hizmeti aldı. Arkadaşlarımızın hepsi bakan olacak düzeydedir. Bu şehrin bir genel başkan yardımcısı olması da önemli. Genel başkan yardımcılığı bakanlığın da üzerinde bir pozisyon. Vatandaşlar bunu belki böyle görmüyor ama öyle" dedi.


BİN YATAKLI HASTANE PROJESİ

Üstün, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 7 Haziran seçimleri öncesinde müjdelediği bin yataklı hastane projesi hakkında konuşarak, Sağlık ve Kalkınma Bakanlığı'nın proje konusunda devreye girdiğini söyledi. "Başbakanımızın verdiği sözler havada kalmaz" diyen Üstün, "Yapılacaktır, bizde takipçisi olacağız. Yer hazırlıkları yapıyoruz. Serpan, Erenler ve Söğütlü'nün bu konuda çalışmaları var. Ancak bunun kararını uzmanlar verecek. Bu koltuğa oturduğumda ilk verdiğim talimat bu hastaneydi" ifadelerini kullandı.


200 YATAKLI KADIN DOĞUM HASTANESİ İNŞAATI

200 Yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi inşaatının yüklenici firmanın çalışmaları yüzünden ağır ilerlediğini belirten Üstün, "Hastaneyle ilgili yüklenici firmanın çalışmaları sebebiyle çok zaman kaybettik. Firma yazın başında başlayacağım dedi ancak daha sonra kazık sayısı eksik geldi. 'Daha çok kazık çakmamız gerekiyor' dediler. Üniversiteye soruldu, üniversitede kazık sayısı eksik cevabını verdi. Yani ben Sağlık Bakanı olsam soruşturma açarım. Daha iyi hesap edilip yapılmadığına kızıyorum. Zemin şartlarına göre nasıl bina yapılacağının bilinmesi lazım. Hastanenin bitirileceği süre hala aynı" diye konuştu.


"SAKARYA İKİNCİ ÜNİVERSİTEYİ KALDIRABİLECEK KAPASİTEDE"

Şehirde uzun süredir kurulması gündemde olan ikinci üniversiteyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Üstün, şehre bir vakıf ya da devlet üniversitesi kurulması için girişimde bulunulacağını kaydetti. Konuyla ilgili konuşan Üstün, "Bu şehre Vakıf Üniversitesini kurmak için zorlayacağız. Kurmak için 65 trilyon kuru paranız, arsanız, bir mütevelli heyeti gerekiyor Burada da bir baba yiğide ihtiyaç var. Bulamazsak devlet üniversitesi gayretinde bulunacağız, önümüzdeki hedefimiz bu. Ancak Sakarya ikinci üniversiteyi kaldırabilecek kapasitede" dedi.


Habertürk


Geri Dön