27 / 04 / 2024

Aykut Erdoğdu’nun villası mühürlendi!

Aykut Erdoğdu’nun villası mühürlendi!

İzmir Çeşme Ildır Günkent sitesinde bulunan bir villayı satın alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu’nun kaçak ek inşaatı mühürlendi.



CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu'nun  İzmir  Çeşme'nin Ildır Günkent sitesinde satın aldığı villada kaçak yollar nedeniyle başlattığı tadilata belediyeden cevap geldi. Yeni Asır Gazetesi'nden Fatih Şendil'in haberine göre; CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu'nun şoförüyken İstanbul Şişli Belediye Meclis üyesi yaptırdığı İlhan Ümit Gürer'in gözetiminde bulunan malikane inşaatı, Çeşme Belediyesi İmar ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerince mühürlendi.

SİTE YÖNETİMİ AYAĞA KALKTI

Mühürlemenin sadece kooperatif yönetimi kuralları gereği değil, o bölge SİT alanı olduğu için çivi çakmanın izni olmadığı ifade edildi. Site yönetiminin tepkisine yol açana ve resmi makamlara şikayetlerin yapıldığı villa tadilatının gündeme gelmesiyle Çeşme Belediyesi çalışmalara başladı. Şikayetleri ihbar olarak görülen belediye, inşaattaki tadilatı ve yapım işlerine ara verdi.

Aykut Erdoğdu’nun villası mühürlendi!

DÖRT AY ÖNCE SATIN ALMIŞ

İzin alınmadan gerçekşen, neredeyse villadan malikaneye dönüştürüldüğü inşaat, zabıta ve imar müdürlüğü ekiplerince CHP'li Belediye Başkanı Ekrem Oran'ın talimatı ile apar topar mühür vuruldu. Belediye, imara aykırı çalışma olduğu ve yapılaşma fazlalığı sebebiyle inşaatı mühürledi. Erdoğdu'nun evi dört ay önce satın aldığı ve hiç kullanmadan tadilata başladığı kaydedildi.

Aykut Erdoğdu’nun villası mühürlendi!

KILIÇDAROĞLU'NA BİLE ŞİKAYET ETMİŞLER

Aykut Erdoğdu'nun aldığı Günkent Sitesi'nde bulunan villa, resmi tapu kayıtlarında kendisi ve eşi üzerine görünüyor. Daha önce, Anavatan Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mustafa Kızıloğlu'na ait olan villanın Erdoğdu tarafından alınmasından sonra hiç kullanılmadan tadilat işlemlerine başlandığı kaydedildi. Erdoğdu'nun bu icraatına site ve kooperatif yönetimi de tepki gösterip bir mektupla durumu CHP lideri Kılıçdaroğlu'na haber verildi.


Geri Dön