29 / 03 / 2024

Aykut Erdoğdu'nun iskansız daire aldığı iddia edildi!

Aykut Erdoğdu'nun iskansız daire aldığı iddia edildi!

İzmir'de satın aldığı villasında kaçak bölüm inşasıyla gündeme gelen CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun bu kez de  Kadıköy'de iskânsız dubleks daire satın aldığı öne sürüldü.



İzmir Çeşme'de satın aldığı villayı kaçak bir şekilde tadilat ettirdiği ortaya  çıktı. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun bu sefer de iskânı olmayan lüks binadan dubleks daire satın aldığı öğrenildi. Sabah'tan Erhan Öztürk'ün haberine göre; Erdoğdu Kadıköy Moda'da muhteşem deniz manzaralı bir dubleks daire satın aldı. İskânı olmayan 6 katlı binanın en üst katında yer alan 175 metrekarelik dubleks daire, kayıtlarda arsa olarak yer alıyor. 

Caferağa Dr. Esat Işık Caddesi'nde MKAE Yapı tarafından inşa edilen lüks binanın onaylı projesine aykırı imalatlar yapıldığı için iskân verilmiyor. Erdoğdu'nun belediyeye verilen emlak beyanında arsa olarak görünen iskânsız lüks dairesi için sık sık Kadıköy Belediyesi'ne iskân almak için gittiği öğrenildi. Belediyeyi su yolu yapan Erdoğdu'ya, "Onaylı projeye aykırı bölümler düzeltilsin" cevabı verildiği ifade edildi. 

 Aykut Erdoğdu nun iskansız daire aldığı iddia edildi!

YASAL SÜRE İÇERİSİNDE YIKILMAZSA... 

Müteahhit yerine Erdoğdu'nun izlediği lüks binanın iskânıyla ilgili Kadıköy Belediyesi yetkilileri, "Binanın acilen onaylı projesine uygun hale getirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde belediye kanununa göre, yerinde tespit yapıp, kaçakları müteahhide bildireceğiz. Yasal süresi içerisinde düzeltilmezse yıkım ve para cezası uygulayacağız" diye cevap verdi. Erdoğdu'nun Kadıköy Osmanağa'da başka bir daieresi de bulunuyor. 

DAHA ÖNCE DE AYNI ŞEKİLDE GÜNDEME GELMİŞ VE BALYOZLA YIKMIŞTI

Daha önce de Türkiye'nin gözde tatil yerlerinden olan İzmir'in Çeşme'deki villasına inşa ettirdiği kaçak bölümlerle gündeme gelen Aykut Erdoğdu, Ildır Mahallesi Günkent Sitesi'nden 900 bin liraya satın aldığı villaya kaçak bölümler yaptığı için site yönetimiyle mahkelik olmuştu. Villanın sokağa bakan cephesinde balkonu yıktırıp odayı genişleten Erdoğdu'nun binanın arka tarafına da bir oda ve tuvalet inşa ettirdiği ortaya çıktı. Site yönetim kurulu başkanı, CHP'den 18 ve 20. dönem Balıkesir Milletvekili olan İsmet Önder Kırlı ve sayman üye Ahmet Tevfik Eril, Erdoğdu'yu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne şikâyet etmişti. Erdoğdu, yapılan şikâyetler üzerine villasındaki kaçak bölümleri yıktırmıştı. Kendisi de elinde balyozla fotoğraf çektirmişti.

Bu esnada Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) iş akitleri feshedilen bazı akademisyenlere 'Rapor hazırlatacağız, destek olacağız' sözleriyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ikna eden Erdoğdu'nun CHP'li bazı belediyelerden 30'ar bin TL topladığı iddiaları ortaya atıldı. Buna rağmen genel merkeze hiçbir KHK'lı akademisyenin raporunu vermediği öğrenildi. Eski CHP'li Şişli Belediyesi Başkanı Hayri İnönü'ye destek veren Erdoğdu, buradan da danışmanlık adı altında para aldığı yönündeki iddialarla gündeme gelmişti.

Aykut Erdoğdu'dan sahra hastanesi açıklaması!


Geri Dön