25 / 04 / 2024

Aylık 600 liraya kadar ödeme yapılacak! Ve başlıyor

Aylık 600 liraya kadar ödeme yapılacak! Ve başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan 4 milyon aileye 12 ay boyunca toplamda 15 milyar liralık Aile Destek Programı'nın ödemeleri için start verilecek. Hanelerin gelir düzeyine göre Aile Destek Programı ödemeleri hane başına 450-600 lira arasında ödeme yapılacak.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde duyurulan ‘Aile Destek Programı’ olarak tanımlanan yeni bir yardım kampanyası duyurulmuştu. Hak sahiplerine ödemeler önümüzdeki günlerde ödenecek. 4 milyon haneyi kapsayacak destekle ihtiyaç sahibi ailelere 12 ay boyunca düzenli ödenecek. Destek için başvurular alınmaya devam edilecek. Değerlendirme sonucunda hanelere gelir durumlarına göre yıllık 7 bin 200 liraya varan karşılıksız nakit ödenecek.

BAŞVURULAR 27 HAZİRAN'DA BAŞLADI
Milyonlarca ihtiyaç sahibinin dört gözle beklediği aile destek paketinden 4 milyon hane yararlanacak. Hanelerin gelir durumlarına göre aylık 450-550-600 lira arasında katkı verilecek. Destekler 12 ay boyunca sağlanacak. Hükümet 2021'de 97,8 milyarlık sosyal yardımda bulundu. Hâlihazırda bakanlık olarak evinde engelli ve yaşlısı olan ihtiyaç sahibi ailelere destek verilmekteydi. Yeni sosyal yardım paketi ile yaşlı ve engellisi olmayan fakat ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara da sosyal yardım desteği sağlanacak. Evde bakım yardımı alan aileler de destekten faydalanamıyordu bu paket ile destek sağlanacak. Dört gözle beklenen destek programına başvurular e-devlet üzerinden 27 Haziran'da start verildi. E-devlet kullanmayan vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) ya da bakanlığın herhangi bir kurumuna giderek başvurusunu yapacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön