26 / 04 / 2024

Ayşen Zamanpur'dan Eyüp Fabeks Radisson Otel açıklaması!

Ayşen Zamanpur'dan Eyüp Fabeks Radisson Otel açıklaması!

Silk&Cashmere CEO'su Ayşen Zamanpur, Kemerburgaz'daki arazilerinde önce konut yapmayı düşündüklerini ama değişen ihtiyaçlar çerçevesinde projeyi değiştirerek, otel yatırımı olarak ilerlettiklerini söyledi.



Gazetemizde dün yayınlanan haberde, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Silk&Cashmere CEO'su Ayşen Zamanpur'a Eyüp Odayeri'nde otel izni verdiğini yazmıştık. Ünlü tekstil markası 'Silk & Cashmire'in yaratıcısı Ayşen Zamanpur un Eyüp Odayeri'ndeki konut inşaatı, imar planları değiştirilerek otele çevrilmişti. Konu, İstanbul'a yapılmakta olan yeni havalimanı ve 3. Köprü yollarının, kuzeydeki köy alanlarına turizm yatırımlarını çekmeye başladığına bir örnek olarak gündeme gelmişti. 3 yıl önce, konut ruhsatı ile başlanılan inşaat, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, CHP Grubu'nun ret oyu vermesine rağmen plan değişikliği kabul edilerek otele çevrilmişti. Zamanpurlar geçen yıl da plan değişikliği için başvurmuş ancak Belediye bu teklifi o zaman kabul etmemişti. Ancak Belediye, kısmen değiştirilen teklifi ikinci gelişinde kabul etti. Yaklaşık 7 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen ve 2 katlı olacak otel yapılarının kaba inşaatı tamamlanmış durumda. Zamanpurların imar değişikliği teklifi hakkında Belediyenin Planlama Müdürlüğü olumsuz görüş bildirdi. Planlama Müdürlüğü, bölgeye turizm fonksiyonu verilmesinin, yürürlükteki bölge planı genel kararlarına aykırı olduğu, bölgeye ilave trafik yükü getireceği uyarısında bulundu. 


Konuyla ilgili olarak, Silk&Cashmere CEO'su Ayşen Zamanpur gazetemize şunları söyledi; "İnşaat Mühendisi olan eşimin yönettiği Fabeks Yapı Yatırım ve Tic A.Ş şirketi 2002 yılında Kemerburgaz'ın Odayeri köyünde alınan arsa üzerinde 2011'de residans projesini başlattı ve ilk gününden beri o bölgenin mevcut imar izinleri çerçevesinde ilerledi. Bölgenin değişen ihtiyaçları çerçevesinde geçen yıl Turizm Bakanlığı'ndan Turizm Yatırım Belgesi alarak İstanbul Büyükşehir Belediye'sine konuttan konaklamaya "nevi değişliği" talebi yapılmıştır. Bu Mayıs ayında da talep İBB meclisi tarafından uygun görülerek kabul edilmiştir." 


Eyüp Fabeks Radisson Otel'in imar planı mı değişti?


Yurt Gazetesi


Geri Dön