20 / 04 / 2024

AYT Grup Enerji'den Kütahya'ya güneş paneli fabrikası!

AYT Grup Enerji'den Kütahya'ya güneş paneli fabrikası!

AYT Grup Enerji Genel Müdürü Ahmet Arslan güneş paneli fabrikasını, 2010 yılı Haziran ayında faaliyete geçireceklerini söyledi



AYT Grup Enerji Genel Müdürü Ahmet Arslan, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde temeli atılan güneş paneli fabrikasını, 2010 yılı Haziran ayında faaliyete geçirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Yenilenebilir enerji konusunda Türkiye'de de yatırım çalışmaları hız kazanıyor. AYT Grup Enerji Genel Müdürü Ahmet Arslan, yüzde 50 Alman Sitizn yüzde 50 AYT Grup Enerji ortaklığı ile kurulacak fabrikanın Türkiye'de bir ilk olacağını söyledi.  Dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden olan Sitizn firmasının söz konusu fabrikayı önce Polonya'ya daha sonra Yunanistan'a kurmak için girişimlerde bulunduğunu anlatan Arslan, “Yaklaşık altı ay süren lobi faaliyetleri sonucunda fabrikanın Türkiye'de kurulmasını sağladık” dedi. 2013 yılına kadar 300 milyon avro yatırım planlanan fabrikanın ilk aşamada yıllık 280 megawatt kapasite ile çalışacağını belirten Arslan, fabrika sayesinde Türkiye'nin uygun fiyatlı güneş paneline kavuşacağını kaydetti.

İhracatta yapılacak
Ahmet Arslan, şöyle konuştu: “Fabrikada sadece Türkiye'ye yönelik üretim yapılmayacak, tüm dünya pazarını hedefliyoruz. Şu anda Avrupa bu sektördeki mallarının önemli bir bölümünü Çin'de ürettiriyor. Fakat Çin'den mallar çok geç geliyor, en erken 8-10 haftada. Bu fabrika bu açıdan da avantaj sağlayacak. Avrupalı ortağımız solar teknolojisinde patent ve lisans sahibi olup, dünyada ayrı ayrı üretilen üç teknolojiyi aynı çatı altında üç fabrikada sadece Türkiye'de üretmeyi planlıyoruz. Fabrika Avrupa, Balkanlar ve Ortadoğu'nun en büyük ve en son teknoloji ile üretim yapan fabrikası olacak.”
Radikal


Geri Dön