16 / 04 / 2024

Ayvalık Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı yapıldı!

Ayvalık Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı yapıldı!

Olağan toplantıya Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer başkanlık yaparken; DSP'li Belediye Meclis Üyesi özge Toygar ile CHP'li Meclis Üyesi Nusret Kantarcı Taşan mazeretleri nedeniyle katılamadı.



Ayvalık Belediye Meclisi 2015 yılına ait ilk olağan meclis toplantısını Ayvalık Ticaret Odası Salonunda yaptı. Olağan toplantıya Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer başkanlık yaparken; DSP'li Belediye Meclis Üyesi özge Toygar ile CHP'li Meclis Üyesi Nusret Kantarcı Taşan mazeretleri nedeniyle katılamadı.Toplantının ilk gündem maddesi olarak 2015 yılının meclis toplantılarının yapılacağı tarihin belirlenmesi, 2015 yılı içerisinde meclisin tatil Toplantının açılış konuşmasını Belediye Başkanı Rahmi Gençer yaptı. Gençer, 2015 yılının ilk toplantısına Ayvalık Belediyesi'nin ekonomik olarak rahatlamaya başladığını vurgulayarak, 9 aylık yönetimleri sırasında Ayvalık'a hizmet etmek için muhalefet meclis üyeleriyle birlikte çalışmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.2015 yapacağı ayın tespiti oylandı. 

Ayrıca toplantıda meclis toplantılarının sesli ve görüntülü cihazlarla kaydedilmesi, Meclis Üyelerinin huzur haklarının tespiti. Denetim komisyonunun seçimi, Denetim Komisyonuna katılacak uzman kişilere verilecek ücretin tespiti, zabıta personelinin fazla mesai çalışma ücretlerinin tespiti, memur kadro derece değişikliği, 5393 sayılı Belediye Kanunun 49. maddesi, 3. fıkrası uyarınca 2015 yılında tam zamanlı sözleşmeli personel olarak görev yapacakların net ücretlerinin belirlenmesi, Plan ve Proje Müdürlüğünün çalışma ve görev yönetmeliği, Etüt Proje Müdürlüğünün yerine Sosyal Yardım işleri Müdürlüğünün kurulması, Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) kurulması, Meclis İmar Komisyonundan gelecek olan konular, imar Dairesi ve diğer birimlerden gelen konular ele alındı. 

yılının meclis toplantılarının her ayın ilk Çarşamba günü, bu günün tatile rastlaması halinde sonraki mesai gününde yapılması oy birliğiyle kabul edildi.2015 yılı içerisinde yapılacak meclis toplantılarında tatil yapılmaması ve yılın 12 ayı süresince meclis toplantılarının sesli ve görüntülü olarak yayınlanması oy birliğiyle kabul edildi.Toplantıda Belediye Meclis Üyelerinin huzur haklarının brüt 103 lira 35 kuruş olarak ödenmesi oy birliğiyle edildi. 

CHP'den Mehmet Ali Tuncel ve Dilek Saraçoğlu, MHP'den de Halil Gür; kapalı oylama usulüyle Meclis Denetim Komisyonu üyeliklerine seçilirken; Denetim Komisyonuna gerekli görülmesi halinde katılacak olan uzman bir kişi için ödenecek ücret ise; 158 lira olarak belirlendi.Yapılan toplantıda; zabıta personelinin fazla mesai çalışma ücretlerinin kanunen aylık 403 lira olarak kabul edilirken; memur kadro derece değişikliği, net ücretleri ise; derece değişikliklerine göre tespit edilmesine karar verildi.5393 sayılı Belediye Kanunun 49. maddesi, 3. fıkrası uyarınca 2015 yılında tam zamanlı sözleşmeli personel olarak görev yapan 6 personelin net ücretleri de devletin tanıdığı taban fiyatlar üzerinden yeniden belirlendi. 

Daha önce Ayvalık Belediyesi'nin Plan ve Proje Müdürlüğü bölümünün olmadığını kaydeden Belediye Başkanı Rahmi Gençer, bu bölümü yeniden kurulması için de belediye bünyesi içerisinden bir yapılanmayla imar Başkanlığından ayrı olarak faaliyet gösterecek Plan ve Proje Müdürlüğünün kurulması gerektiğini söyledi.Konuyla ilgili yapılan değerlendirmeler sonrasından Proje Müdürlüğü kurulması oy birliğiyle kabul edildi.Toplantıda; Belediye bünyesindeki kültür ve sosyal işlerinin ayrılması ve Etüt Proje Müdürlüğünün yerine Sosyal Yardım işleri Müdürlüğünün kurulmasına karar verildi.Kurulacak Sosyal Yardım işleri Müdürlüğü bünyesinde Evde Sağlık Hizmetleri, Engellilere yönelik hizmetler, Engelsiz Taksi adını taşıyan engellilerin ulaşımlarını sağlayacak bir projenin yürütülmesi için ve benzeri sosyal konuların tek bir çatı altında yürütüleceği vurgulandı.Ayvalık Belediyesi olarak ilçenin belirli noktalarına radar ve güvenlik kamerası konularak, Ayvalık ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne araç trafiği ve ilçenin güvenliğinin sağlanmasına ait Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) kurulması ile ilgili gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi. 

Toplantıda, imar Dairesinden gelen konular konuşularak görüşülüp oylandı. 

Toplantıda, belediye bünyesinde çalışan Gonca Er ve Yeşim Cantank ile Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Dündar, ismail Özkan, Zabıta Amiri Ali Alibaşoğlu'nun yeni görevleriyle ilgili bilgilendirilmelerde bulunulmasıyla toplantının gündem maddeleri sona erdi. 

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ilçe genelinde kurulan Pazar yerlerinin önümüzdeki günlerde rehabilite edileceğini ve yapılacak yenilenme çalışmalarında da söz konusu Pazar yerlerinin de güvenlik kameralarıyla gözetim altına alınmasına ait çalışmaların sürdüğünü belirtti. 

Toplantıda Hastane ve Yeni Garaj taksi dolmuş hattının güzergahı ile ilgili Kent Birlik Kooperatifinin itirazıyla bu hatlar mahkeme kararıyla iptal edildiğini kaydeden Başkan Gençer, söz konusu hatlarda taksi-dolmuşçuların mağduriyetlerinin giderilmesi için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle birlikte çözüm üretmeye çalıştıklarını da sözlerine ekledi. 


Balıkesir Zeytin Efe


Geri Dön