25 / 04 / 2024

Ayvalık Belediyesi´ne ait iş yerlerinde kira artışı yok!

Ayvalık Belediyesi´ne ait iş yerlerinde kira artışı yok!

Balıkesir Ayvalık Belediye Meclisi´nin 2019 Şubat ayı toplantısı düzenlendi. Ayvalık Belediyesi´ne ait iş yerlerini kullanan kiracılara bu yıl kira artışı yapılmaması talebi oy birliğiyle kabul edildi.



Balıkesir Ayvalık Belediye Meclisi´nin 2019 Şubat ayı toplantısı düzenlendi. Ayvalık Belediyesi´ne ait işyerlerini kullanan kiracılara bu yıl kira artışı yapılmaması talebi oybirliğiyle kabul gördü.

Yeni Erdek Gazetesi'nde yer alan habere göre, Şubat ayı olağan toplantısı, 6 Şubat Çarşamba günü Orhan Peker Sanat Galerisi´nde yapıldı. Eski Toptancı halinde, Belediyeye ait 49 No´lu dükkânın, İsmetpaşa Mahalle muhtarlığı hizmet olarak kullanılmak üzere bedelsiz olarak 10 yıllığına tahsisi ilk gündem maddesi oldu.

Gündemin 2´nci maddesi, Belediye Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyette bulunan Zeytin Çekirdekleri projesi ile ilgili protokol yapmak üzere Belediye Başkanı Rahmi Gençer´e yetki verilmesi oldu. Zeytin Çekirdekleri Projesi´nin devamı için yapılması gereken protokol imzası için Başkan Gençer´e yetki verilmesi oy birliği
kabul edildi.

Küçükköy Köprübaşı mevkiinde bulunan, 2 bin 834 metre karelik alanın kamelya, çocuk oyun alanları ve jimnastik alanı oluşturacak şekilde düzenlenerek ‘Sevgi Parkı´ oluşturmak için izin isteyen Yıldız Kanat ve vekili Şerif Kanat´ın talebi toplantıda 3´ncü gündem maddesi olarak ele alındı. Söz konusu alanın Sevgi Parkı olarak düzenlenmesi oy birliği ile kabul edildi. Ayvalık merkezde ve Cunda Adası´nda bulunan, kullanım hakkı belediyeye ait olan iskelelerde Ayvalık-Cunda arasında çalışan teknelerin bağlanması için gerekli izinlerin verilmesi konusunda Başkan Gençer bilgi verdi.

Başkan Gençer, “Tekneci arkadaşlarımıza her zaman bağladıkları iskeleye bağlamaları konusunda yeni yasayla bakanlık tarafından izin verilmiyor. Belediyeye ait büyük iskelede 2 noktada bağlamalarını planladık ve yine aynı şekilde Ayvalık´taki iskelemizde bir bağlama noktası belirlenmesi gerekiyor” diye konuştu. 

Tekneler için belirlenen yerler oy birliği ile kabul gördü. Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası´nın 2019 yılına ait kira bedellerinin esnafları rahatlatacak ve sıkıntıya sokmayacak şekilde olması yönündeki talebi toplantıda konuşuldu.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Gençer, “Bu sene yaklaşık yüzde 17´ye yakın bir artış oluyor. Bu kış ağır bir ekonomik sıkıntı olduğundan Esnaf Odasından gelen dilekçelerde Ayvalık Belediyesi´nin tüm mülklerinde, bu zammın düşürülmesi ya da kaldırılması talebinde bulundular. Kanunen inceledik, yapılabilir. Bu nedenle meclise taşıdık. Teklieri buraya getireceğiz, burada konuşacağız” açıklamasında bulundu.


Geri Dön