25 / 04 / 2024

Ayvalık'ın afet bölgesi ilan edilmesi talebi TBMM gündeminde!

Ayvalık'ın afet bölgesi ilan edilmesi talebi TBMM gündeminde!

Ayvalık'ın afet bölgesi ilan edilmesi yönündeki talepler meclis gündemine taşındı. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın konu hakkında açıklamalarda bulundu..



Ayvalık ın afet bölgesi ilan edilmesi talebi TBMM gündeminde!


Ayvalık'ın afet bölgesi ilan edilmesi yönündeki talepler meclis gündemine taşındı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, "Dün geceden sabaha kadar süren ve metrekareye 210 kilogram yağışın düştüğü açıklanan Ayvalık ilçemizde ev ve iş yerlerini su basmış, ulaşımda aksamalar olmuş, cadde ve sokaklar sel yatağı hâline gelmiştir. 


Günlük hayatı durduran yağış, tarım alanlarında da su baskınlarına yol açmıştır. Yoğun yağış nedeniyle okullar Ayvalık'ta bir gün tatil edildi. Belediye Başkanımızla görüşerek ayrıntılı bilgi aldım. Çok şükür ki herhangi bir can kaybı meydana gelmedi ancak yaşanan bu felakette ciddi miktarda maddi zararlar mevcut.


Ayvalıklı hemşehrilerimiz ve esnafımız, iş yeri sahipleri perişan olmuş durumda. Bu yüzden Ayvalık'ın afet bölgesi ilan edilmesi gerekiyor. Halkımızın bu yönde bir beklentisi oluşmuş durumda.


Ben, Ayvalık'ta yaşayan tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, yaşanan sıkıntının tarafımızdan yakından takip edildiğini bilmelerini istiyorum." diye konuştu.





Geri Dön