18 / 04 / 2024

Düzce'nin afet bölgesi olma kararının geri çekilmesine tepki! 

Düzce'nin afet bölgesi olma kararının geri çekilmesine tepki! 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, sel felaketi yaşanan Düzce'nin afet bölgesi ilan edilmesi kararının geri çekilmesine tepki gösterdi. 



CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Düzce'de yaşanan sel felaketinin ardından ilan edilen "afet bölgesi" kararının geri çekilmesine ilişkin değerlendirmede bulundu. Kararın geri çekilmesini isteyen Karaca, "Ne yazık ki sel felaketi umut felaketine dönüştü. 'Yaraları sarılsın' diye bekleyen Düzcelilerin beklentisini devletin boşa çıkardığına tanık olmak hepimizi üzüyor. CHP olarak yanlıştan dönülmesi, afet bölgesi ilan edilmesi ısrarımızı sürdürüyoruz" dedi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Karaca açıklamasında Düzce için 23 Temmuz'da "afet bölgesi" ilan edilmesi çağrısında bulunduklarını belirterek, devletin iyi yönetilemediğini ve liyakatin olmadığını savundu.

Afet bölgesi kararı ile genel hayata etkililik kararları arasındaki farkın altını çizen Karaca, şunları söyledi:

"Genel hayata etkililik kararına göre, sel bölgesinde alınacak tedbirler kısa vadeli olarak yapılacak. Etkililik kararında hangi kamu iradesinin neye yetkili olduğuna dair bir netlik yok. Afet Bölgesi ilan edilmesinde ise uzun vadeli daha kalıcı çözümler hayata geçirilmesi ve sorumluluğun devlet tarafından yerine getirilmesi yükümlülüğü bulunuyor." 

Afetler sehven olmuyor

Kalıcı çözümünün devlet tarafından üstlenileceğine vurgu yapan Karaca, şu ifadeleri kullandı:

"Bu karar gösterdi ki devlet bürokrasisi çökmüş durumda. Valilik afet bölgesi, tanımı için 'sehven' kullandık diyor. Oysa belirtelim ki afetler sehven olmuyor, sonuçlarını en ağır şekilde vatandaşlarımız yaşıyor. Ne yazık ki sel felaketi umut felaketine dönüştü. 'Yaraları sarılsın' diye bekleyen Düzcelilerin beklentisini devletin boşa çıkardığına tanık olmak hepimizi üzüyor. CHP olarak yanlıştan dönülmesi, afet bölgesi ilan edilmesi ısrarımızı sürdürüyoruz."

 


Geri Dön