19 / 04 / 2024

Ayvansaray'daki tarihi surlara beton döküldü!

Ayvansaray'daki tarihi surlara beton döküldü!

Bir türlü rayına oturmayan 2010 Ajansı'nın ışıklandırma ihalesini alan firma, tarihi surların üzerine beton döktü



İstanbul'un 2010 yılı için Avrupa Kültür Başkenti seçilmesinin ardından kentteki tarihi ve kültürel mekanların hazırlanması, tanıtım ve organizasyonu işlerini yüklenen İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı (AKBA), surların ışıklandırılması konusunda çuvalladı.

Bundan bir süre önce yolsuzluk iddiaları ve ardından toplu istifalarla gündeme gelen AKBA, şimdi de tarihi surlara beton dökülmesi skandalıyla çalkalanıyor.

Sanki inşaat yapıyorlar
Ajans, kültür başkentliği hazırlıkları çerçevesinde, İstanbul'un tarihi surlarının ışıklandırılması işini ihaleye açmıştı. İhaleyi İstanbul Elektrik firması aldı. Ardından kolları sıvayan firma, tarihi yarımadayı saran surların ışıklandırılması işleminin, surların tarihi dokusuna en küçük bir hasar verilmeden yapılması gerekiyordu.

Ancak bunun tam tersi yapıldı. Firma, elektrik ve ışıklandırma ekipmanlarını yerleştirirken, surların üzerine beton döktü. Tarihin en büyük olaylarından İstanbul'un fethine tanıklık etmiş olan surlara, bildiğimiz inşaat betonu döküldü. Surların Ayvansaray bölümündeki beton skandalını fark eden Büyükşehir Belediyesi, hemen harakete geçti.

Çalışma durduruldu
Olayı duyunca küplere binen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, hemen talimat vererek çalışmanın durdurulmasını istedi. Yine Topbaş'ın emriyle, surlara dökülen beton ve eletrik ekipmanları söküldü. Büyükşehir yetkilileri, çalışmaları durdururken, ihalenin iptal edilip edilmeyeceğiyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. İhalenin iptal edilerek firmadan geri alınıp alınmayacağı merakla bekleniyor.
Gazete Habertürk


Geri Dön