29 / 03 / 2024

Azerbaycan Gençlik Merkezi açıldı!

Azerbaycan Gençlik Merkezi açıldı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı ( TİKA ) heyeti, Gençlik Merkezi'nin açılışına katıldı, projelerinin uygulandığı yerleri ziyaret etti



 Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) yetkilileri, Azerbaycan'da açılış ve temaslarda bulundu.


AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, TİKA Bakü Program Koordinatörü Mustafa Haşim Polat, Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Okan Yeşilot, gazeteci yazar Ebubekir Kurban ve diğer yetkililerden oluşan heyet, Şeki bölgesinde Gençlik Merkezi'nin açılışına katıldı.


TİKA ve "Kreativ Düşünce" Gençlerin Gelişimine Destek İçtimai Birliği işbirliğinde yürütülen "Yün Bahçe - Şeki Gençlik Merkezi Meslek Edindirme Kursları" projesi kapsamında açılan merkezin tadilat ve tefrişatının TİKA tarafından yapıldığı bildirildi.


Merkezde, Azerbaycan'ın Şeki bölgesinde işsizliğin azaltılmasına katkı sağlayacak çeşitli meslek kursları, geleneksel el sanatları, halıcılık, ebru sanatı, bilgisayar ve İngilizce kursları düzenleneceği belirtildi. 


Proje kapsamında, çocuk odaları için organik boyadan yün kilim ve halıların üretilmesi ve "Yün Bahçe" markası ile pazarlanması, uzun vadede yün üretim ve dokumacılığının desteklenmesinin hedeflendiği kaydedildi. 


- Murov Dağı ziyareti


TİKA heyeti, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattına yakın bölgelerden biri olan Murov Dağı'ndaki askeri birlikleri de ziyaret etti. 


Önce Murov Dağı Şehitleri anıtını ziyaret eden heyet, daha sonra askerlerle bir araya geldi. Burada konuşan TİKA Bakü Program Koordinatörü Mustafa Haşim Polat, vatan sevgisi ve şehitliğin Allah katındaki önemini anlattı. 


- Ahıskalı arıcıları ziyaret

Temaslarını sürdüren TİKA heyeti, TİKA Bakü Program Koordinatörlüğünce yürütülen arıcılık projesi kapsamında arı kovanı verilen ve eğitimden geçirilen Ahıska Türkleriyle bir araya geldi.


Daha sonra Ahıskalıların yaşadığı Sarıtepe Köyü'nü ziyaret eden heyet, köylülerden ihtiyaçlarıyla ilgili bilgi aldı.


- Süt hayvancılığı projesi

Heyet, Bakü Program Koordinatörlüğü tarafından yürütülen süt hayvancılığı projesi kapsamında çiftçileri de ziyaret etti. Heyete, Azerbaycan'da ilk defa başlatılan kayıtlı hayvan takip sistemi ve kulak küpesi numara takip sistemi hakkında bilgi verildi. Çiftçilerin kullanımına sunulan tarım makineleri ve gereçleri yerinde incelendi.


AA


Geri Dön