19 / 04 / 2024

Nilüfer Vadisi Gençlik Merkezi açıldı!

Nilüfer Vadisi Gençlik Merkezi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürülen çalışmaları kapsamında kente kazandırılan Nilüfer Vadisi Gençlik Merkezi açıldı




Bursa’ya değer katan hizmetlerini birer birer gerçekleştiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk odaklı çalışmalara önem verdiğini söyledi. Başkan Altepe, Nilüfer Vadisi Gençlik Merkezi’nin açılış töreninde proje hakkında bilgiler vererek, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen Nilüfer Vadisi Gençlik Merkezi, önemli bir sosyal sorumluluk projesidir. Bizler gençlerimizi ve geleceğimizi önemsiyoruz. Hedefimiz gençlerimizin topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılmasıdır. Topluma katkı sağlayacak adımlar atmalıyız. Böyle bir durumda herkes üzerine düşeni yapmalı, yaşadığı şehrine, şehrinin geleceğine, gençlerine sahip çıkmalıdır” diye konuştu.

Başkan Altepe, projenin Kafkas Kadınları Eğitim ve Dayanışma Derneği işbirliği ile hayata geçirildiğini belirterek, “Bu merkezle, ‘Sağlıklı gençlik, sağlıklı gelecek için elele projesi’ kapsamında Büyükşehir Belediyesi olarak sağlıklı, huzurlu bir aile yaşamı ve gelecek vaat eden bir nesil yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.


“Uzman eğitmenler eğitim verecek”

Merkezde uzman eğitmenler tarafından; madde bağımlısı ve madde kullanma riski olan gençlerin sosyal rehabilitasyonu amacıyla akademik, kültürel, spor ve sanat alanlarında eğitimler verileceğini kaydeden Başkan Altepe, derneğin uzman kadrosuyla sürdürülen eğitim ve danışmanlık hizmetinin sağlıklı koşullarda verilmesi amacıyla mekan tahsisinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını belirtti. 

Soğanlı, Alemdar ve Mutlular gibi bölgedeki mahallelerin çocuk ve gençlerine hitap edecek olan binanın amaca uygun olarak iç mimarisi ve tamiratlarının gerçekleştirildiğini anlatan Başkan Altepe, “Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü koordinasyonunda projenin yazılma ve hayata geçirilmesi aşamalarında uzman desteği verildi. Merkezde uygulanacak programlar ile gençlerimizin uzun soluklu eğitim programlarına katılımı sağlanacak, muhtemel risklerden korunacak ve ebeveynlerle ortak hareket edilecek. Alanlarında uzman 19 personel tarafından verilen hizmet sayesinde gençlerimizin vizyonları genişleyecek, dikkatlerini farklı alanlara yöneltmeleri sağlanacak” şeklinde konuştu.

Merkezdeki hizmetlerin duyurulmasından eğitim için gerekli desteğin verilmesine kadar birçok noktada Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinin süreceğini ifade eden Başkan Altepe, sağlıklı ve huzurlu bir toplum inşa edilmesinde son derece önemli olan merkezin, aile ve birey gelişimine katkı sağlayarak güvenli toplum için atılmış bir adım olduğuna dikkati çekti.


Başkan Altepe’ye teşekkür

Kafkas Kadınları Eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Bedriye Uğur da geleceğin büyükleri olan çocukları sağlıklı bireyler olarak yetişmelerinin önemine değindiği açıklamasında, kendilerine destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti. Törene katılan Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektör Baş Danışmanı Fikri Pala ile Nilüfer Hatun İlkokulu Müdürü Burhan Gül de merkezin önemine işaret ederek, bölgeye kazandırılan hizmetten dolayı Başkan Altepe’yi tebrik ederken çevre mahallelerde yaşayan çocuklar ise anlamlı hizmetten ötürü Başkan Altepe’ye çiçek vererek teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Altepe ve protokol üyeleri, kurdele keserek açılışını yaptıkları merkezi dikkatle gezdi. Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile bölgede yaşayan vatandaşlar da açılışta hazır bulundu.



Bursa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön