19 / 04 / 2024

Azim Şahin: Kentsel dönüşüm konusu önemli!

Azim Şahin: Kentsel dönüşüm konusu önemli!

Şehir Plancısı A Sınıfı Uzmanı Azim Şahin, İGC'yi ziyaret etti. Şahın, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Kentsel Dönüşüm hakkında açıklamalarda bulunarak, "Kentsel dönüşüm tüm Türkiye'nin en önemli konularından birisidir." dedi.



Uzun yıllar İskenderun Belediyesinde çevre uzmanı ve imar müdürü olarak görev yapan ve konusunda 'profesör' lakabını, hizmet ettiği toplum tarafından kazanan Azım Şahin, İskenderun Belediyesinden emekli olduktan sonra Dağlı İş Merkezi ikinci katında kendine ait açtığı bürosunda bölge ve çevre halkına hizmet etmeye başladı. Başarılı şehir plancısı Azım Şahin geçtiğimiz gün İskenderun Gazeteciler Başkan ve yönetimini ziyaret ederek, konusu ile ilgili bazı bilinmeyenleri uzman kişi sıfatıyla basın mensuplarıyla paylaştı.


 

Şahın, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Kentsel Dönüşüm hakkında açıklamalarda bulunarak, "Kentsel dönüşüm tüm Türkiye'nin en önemli konularından birisidir. Her bina bireysel yapılacağı yerde parsellerin birleştirilmesiyle ada bazında yapılacak olan inşaatların çok katlı hale dönüştürülmesiyle, yeşil alanların daha çok insanlığın hizmetinde olacağını ve bunların yanında modern ve kültür kokan binaların depreme dayanaklığı daha fazla olacağından önemli bir araştırma konusudur. Hepimizin bildiği üzere bölgemiz birinci derece deprem bölgesidir. Zemin ona göre hesaplanmalı ve modern binalar şehrimizi kuşatmalıdır" dedi. 


İskenderun Gazeteciler Cemiyet Başkanı Veysel Cıncık ve yönetimin sorularına içtenlikle cevap veren Şahın, "Özellikle İskenderun bu gibi değişimlere hızla yaklaşmak zorunluluğundadır" diyerek bölgeye yeni bir çehrenin kazandırılması gerektiğini kaydetti. 


İskenderun 


Geri Dön