23 / 04 / 2024

Aziz Kocaoğlu: İzmir Metrosu'na tek engel Poligon'daki kayma!

Aziz Kocaoğlu: İzmir Metrosu'na tek engel Poligon'daki kayma!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Poligon civarında 21 metrelik bölümde kayma yaşandığı için metro çalışmalarının tıkandığını belirtti, "Bunu aştığımızda Çeşme'ye kadar olan alanı açmış olacağız" dedi..



İzmir Ticaret Odası temmuz ayı meclis toplantısı yapıldı,  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuk olduğu meclis toplantısında kent gündemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşümün önemli konular arasında yer aldığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, EXPO'nun İzmir'in hakkı olduğunu ve EXPO kazanmak için çok farklı yöntemlerle çalışılma yapılması gerektiğini kaydetti. Kocaoğlu, "İnşallah dört ay sonra ipi göğüsleriz" dedi. Yerle ilgili tartışmalara da değinen Kocaoğlu, "Bir yere bir amaç için yürünürken bonuslar peşinde ya da amacın bonus olduğu daha büyük hedefler peşinde işleri karıştırmamak gerekiyor. Bu hassasiyet gösterilseydi, bizim gittiğimiz ziyaretlerde anlattığımız gibi ne yapmak istediğimiz Inciraltı'nda, anlatılabilseydi bu durum bizi çok daha yukarıya kendiliğinden taşıyacaktı" dedi. 


Sözlerinin devamında Çevre ve Şehircilik Bakam Erdoğan Bayraktar ile yılbaşında Inciraltı'nhın planlanması ile ilgili görüşmeye atıfta bulunan Kocaoğlu, "Bakan Bayraktar bütün sorunları not etti ve bu sorunların aşılması noktasında gereken çalışmanın yapılacağını söyledi. Ama hiçbiri yapılmadı. 


İnciraltı'nı kim görse EXPO için isteyecek. EXPO'yu yürütürken, başka problemler yaratmamak ve önünü tıkamamak lazım. Siz kalkıp "Lagünün ortasında bilmem ne pavyonu koyacağım" derseniz olmaz. Biz zamanında buna karşı çıktık. Olmayacağını belirttik. Denizin ortasındaki sit alanına pavyon yapacağım diyerek bu işe giremezsiniz. Biz bunu bir türlü anlatamadık. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Meclis üyelerine seslendi. Yanlıştan dönmek bir erdem ve bu cesareti göstermek de ayrı bir erdemdir" diye konuştu. 


POLİGON AŞILACAK 

Hatay -Üçkuyular metro konusunun ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Kocaoğlu, "Metronun Poligon'da 21 metre kayan yerini açmaya çalışıyoruz. 7-8 aydır da üniversite ile proje yapıyoruz. Uygulamalar başladı, kimyasalların tamamı basıldı. 

Arkasından da beton basılıyor. 


Geri kalan her tarafta betonlar, raylar döşeniyor, sinyalizasyon ihaleye verildi. 21 metre yeri açıyoruz. Onu da aşacağız. Üç tane belediye başkanımız buraya elini atmadı. Benim gibi bir cahile ihtiyaç varmış. Biz elimizi attık ama İzmir'in raylı sistemini Çeşme'ye kadar yoğunlaştırdık. 21 metreyi aştığımızda Çeşme'ye kadar olan alanı açmış olacağız" diye konuştu. 


KÜÇÜK SANAYİ TAŞINACAK 

Bornova llçesi'nde yer alan sanayi bölgelerinin kentin merkezinde kalması ve arazilerinin değer artışı sebebiyle fonksiyonunu yitirdiğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Bornova ilçesi Nakliyeciler Kooperatiflerinin bulunduğu alanın üst kısmında yer alan 450 dönümlük alanı sanayi bölgesi olması için ayırdık. 


Ama bu alanların büyütülmesi gerekiyor. Ancak Belkahve'den ötede ve Menemen'den sonra küçük sanayi olmaz. Çok sınırlı alanımız var. Bu 450 dönümlük alan ilk ağızda iş görebilir. Yine Pınarbaşı'nda taş ocaklarının boşalttığı alanları alabilirsek olur" dedi. 


Polyannacılık oynamayalım İzmir'in en önemli gündem maddeleri arasında yer alan konunun EXPO olduğunu söyleyen Demirtaş, Akdeniz Odaları Birliği Başkanı ve Akdeniz havzasındaki 16 ülkenin Ticaret Odası başkanlarına mektup gönderdiğini belirtti. Yaz boyunca Afrika BİE delegelerinin İzmir'de ağırlanacağını söyleyen Demirtaş, "Biz elimizden geleni yapıyoruz. Ama herkes Polyannacılık yapıyor. Tatlı bir rüya ortamı var. Biz buna katılmıyoruz. Deneyimlerimizi göre alarm zilleri çalıyor. Çünkü oylamaya 4 ay kaldı" dedi. 


Habertürk Gazetesi


Geri Dön