28 / 03 / 2024

Aziz Kocaoğlu: Tüp geçide karşı duruşumuz yok!

Aziz Kocaoğlu: Tüp geçide karşı duruşumuz yok!

Katip Çelebi Üniversitesi’ni ziyaretinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, körfeze yapılması planlanan tüp geçit projesiyle ilgili düşüncelerini açıkladı. Başkan Kocaoğlu, “Karşı bir duruşumuz söz konusu değil" dedi




Katip Çelebi Üniversitesi’ni ziyaretinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, körfeze yapılması planlanan tüp geçit projesiyle ilgili düşüncelerini açıkladı. Başkan Kocaoğlu, “Karşı bir duruşumuz söz konusu değil! Sadece projenin bir kaç açmazı var. Açmazlar da denizde değil; kara parçalarında..  Karaya çıktığınız zaman birinci derece doğal sit, yeşil doku ve Kuş Cenneti ile karşılaşıyorsunuz. Buraların da alttan tünelle geçilmesi tavsiye edilir. Oturulur, konuşulur” dedi.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  İzmir  Katip Çelebi Üniversitesi'ni ziyaret ederek Senato toplantısına katıldı. Rektör Dr. Galip Akhan ve Rektör Danışmanı Taha Aksoy tarafından karşılanan Başkan Aziz Kocaoğlu, üniversitenin fakülte dekanları ile rektör yardımcılarıyla bir araya geldi; farklı konulardaki soruları yanıtladı. Rektör Dr. Galip Akhan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Başkan Aziz Kocaoğlu'nun desteğini hep arkamızda hissediyoruz. Zaten kendisini de bir Katip Çelebi’li olarak görüyoruz” dedi. 


Üst geçit yapılacak

Katip Çelebi Üniversitesi'nin büyümesi, gelişmesi ve kente katkıda bulunması için diğer bütün üniversiteler ve devlet kurumlarında olduğu gibi ellerinden gelen desteği sağlamaya hazır olduklarını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu,  Rektör Akhan'ın talep ettiği asansörlü-yürüyen merpenli  yaya üst geçidini planlayarak yapacaklarını söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu, üniversitenin bulunduğu yere bir İZBAN istasyonu kurulmasıyla ilgili talebe ise “İstasyonlar için TCDD ile birlikte karar vermemiz lazım. Aramızdaki protokole göre istasyonları yapmak benim görevim. Ben de seve seve istasyonu yaparım. Hiç bir problemim yok. Ama burada çeşitli mahsurlar da var. Hat TCDD’nin. Sinyalizasyon konusu da TCDD'yi ilgilendiriyor. Not aldım, konuşacağım” yanıtını verdi. 


“Tüp geçit bizim önerimiz, niye karşı çıkalım ki?”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, körfezin iki yakasını birleştirmesi öngörülen  tüp geçit projesine karşı olup olmadıkları yönündeki bir soruyu da şu şekilde yanıtladı:

“Bizim bu projeye karşı bir duruşumuz yok.  Hatta 2004 ya da 2005 yılında, dönemin Bayındırlık Bakanı Zeki Ergezen ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte yaptığımız bir toplantıda bu projeyi ilk öneren de benim. Zeki Ergezen bana ‘Bu Kordon yolu ne olacak’ diye sordu. Ben de ‘Herkes karşı çıkıyor, yapılmayacak’ dedim.  Bu kez  ‘tünel yapsak olur mu?’ diye sordu.  Ben de olumlu yanıt verdim. Havagazı Fabrikası’nın önünden girip Karataş’tan çıkabileceklerini ancak Pasaport ile Pier arasındaki sorunun çözülmesi gerektiğini söyledim. Daha sonra da ‘Niye Bostanlı ile Üçkuyular’ı birleştirmiyorsunuz? Dünyanın masrafını yapacaksınız, bari tüp geçit olsun’ dedim. Yaklaşık 45 gün sonra Binali Bey İzmir'e geldiğinde, gençlere ulaşım konusunda yaptığı bir konuşmada bu projeyi söyledi. Başında da belirttim; bizim karşı bir duruşumuz yok! Sadece bu projenin bir kaç açmazı var. Açmazlar da denizde değil; kara parçalarında..  Karaya çıktığınız zaman birinci derece doğal sit, yeşil doku ve Kuş Cenneti ile karşılaşıyorsunuz. Buraların da alttan tünelle geçilmesi tavsiye edilir. Oturulur, konuşulur. Büyükşehir Belediyesi'nin dediği budur. Bizim o projeye karşı duruşumuz yok. Bu projeyi benim önerdiğimi Binali Bey de biliyor.”



İzmir Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön