18 / 04 / 2024

Aziz Torun: 2B ile kentsel dönüşüm birlikte değerlendirilmeli!

Aziz Torun: 2B ile kentsel dönüşüm birlikte değerlendirilmeli!

4. Boğaziçi Zirvesi'nde, "Arazi Geliştirme ve Kentsel Dönüşüm" isimli panelde konuşan GYODER Başkanı Aziz Torun 2B ile kentsel dönüşümün birlikte düşünülmesi ve planlanması gerekiyor dedi...



4. Boğaziçi Zirvesi'nde, "Arazi Geliştirme ve Kentsel Dönüşüm" isimli panelde konuşan Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, kentsel dönüşüm ve şehirleşme konularına ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, Türkiye nüfusunun yüzde 75'inin şehirlerde yaşadığını ve dünya ortalamasının üzerinde bir şehirleşme oranının bulunduğunu kaydetti. 


Köyden şehre göçlerin yönlendirilmesinde yeteri kadar başarı sağlanamadığını, bu nedenle büyük şehirlerde arzu edilmeyen yapılaşmalar olduğunu belirten Torun, "Bu şehirlerin aslında önceden öngörülerek şehirlerin sosyo ekonomik yapısına, fiziki şartlarına göre geliştirilmesi, yani şehirlerin farklılaşarak var olmaları gerekiyordu" dedi. 


Torun, Türkiye'nin 2023 hedeflerine de değinerek, bu hedeflere ulaşmak için gayrimenkul ve arazinin birinci planda yer alması gerektiğini vurguladı. 


2B ile kentsel dönüşümün birlikte düşünülmesi ve planlanması gerektiği yönündeki düşüncelerini de dile getiren Torun, "Çünkü bu 2B ile ilgili tapular verildikten sonra, bu bölgelerin dönüştürülmesi, yeniden planlanması daha zor olacaktır. Halbuki bu tapular şu anda kamunun elindeyken bu planlama daha doğru yapılır diye düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu. 


Torun, Türkiye'de bugüne kadar gayrimenkul sektörünün yeteri kadar geliştirilemediğine dikkati çekerek, konuşmasını "İnanıyoruz ki, önümüzdeki 10 yıl içerisinde çok daha farklı bir Türkiye ve çok daha farklı gayrimenkul, şehirleşme ve arazi geliştirme anlamında bir ülke ve şehirler göreceğiz" diye tamamladı. 


AA





Geri Dön