25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm, 2012'de başlatılan en önemli projelerden!

 Kentsel dönüşüm, 2012'de başlatılan en önemli projelerden!

Türkiye'nin 20 yıllık süreçte afete dayanıksız, riskli binalardan tamamen kurtulmasını sağlayacak kentsel dönüşüm, 2012'de başlatılan en önemli projelerden birisi oldu



Türkiye'nin gelecek 20 yılını şekillendirecek büyük proje, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen yılki Van depremi sonrasında ''İktidarımıza bile mal olsa yapacağız'' sözleriyle gündeme geldi.


Türkiye'de risk altındaki yaklaşık 6,5 milyon binanın elden geçirileceği kentsel dönüşüm, 5 Ekim'de, 33 ildeki 150 kamu binasının yıkımıyla başladı.


Dönüşüm için şimdiye kadar yaklaşık 200 başvuru yapılırken, en fazla talep İstanbul'dan geldi


Bakanlık, hak sahiplerine, geçici konut, kredi desteği ve kira yardımı yapacak.


Hak sahiplerine en fazla aylık 600 lira ve 18 ay boyunca kira yardımı yapılacak. Kira yardımının ilk 5 aylık kısmı, taşınma masrafları da dikkate alınarak peşin ödenebilecek. Kiracı veya sınırlı hak sahiplerine de Bakanlıkça belirlenecek oranda defaten kira yardımı yapılabilecek.


Kentsel dönüşüm kapsamında inşaat ustalarına yönelik başlatılan 'sertifikalı usta' uygulamasının ardından inşaatçılara yeni standartlar da getirecek. Buna göre, ustalar, betoncu, kalıpçı, sıvacı gibi branşlara ayrılarak, sadece uzmanlaştıkları dalda iş yapabilecek.

AA


Geri Dön