23 / 04 / 2024

Aziz Torun: Ada arazileri geliştirilmeli!

Aziz Torun: Ada arazileri geliştirilmeli!

5’inci Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı'na katılan Aziz Torun, "Kentsel dönüşümde ada ve adalar bazında arazi geliştirilmeye öncelik verilmeli" dedi.



5’inci Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı, Antalya'da gerçekleştirildi. Kurultaya Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun da katıldı. Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Kurultayda söz alan Aziz Torun, "Gayrimenkul sektörü Türkiye ekonomisi için lokomotiftir" dedi. 

 

Aziz Torun, faizler ve inşaat maliyetlerinin yükselmesi sebebiyle talepte bir daralma yaşanabileceğini ifade etti. Torun, "Bu nedenle yalnızca yap-sat modeline dayanmadan, başlanan projeyi bitirmeye yönelik finansman modeli sağlamak gerekir. Yabancı ortaklıklar, fonlar veya gayrimenkul sertifikası gibi modeller devreye daha çok girebilir. Faiz oranları ve ekonomik istikrar gayrimenkul sektörü adına belirleyici olacak" dedi. 

 

Şehirler modern olacak

Aziz Torun, kentsel dönüşümün hükümet gündeminde de yer aldığını ifade etti. Torun, "En üst düzeyde bu konunun ele alınması ve kentsel dönüşüm sürecinde yaşanan sorunların giderilmesine yönelik adımlar atılıyor. Hem finansman modeli hem arazi geliştirme hem de tasarım ve uygulama süreçlerini kapsayan bu yeni adımlarla birlikte kentsel dönüşümün hedeflenen modern şehircilik anlayışına uygun hayata geçirilebileceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı. Kentsel dönüşüm sürecinin kentleri yeniden tasarlanması adına büyük bir fırsat oluşturduğunu da belirten Torun, "Kentsel dönüşüm adına önceliği olmayan birçok bölgede binalar yıkıldı, yerine yeni binalar yapıldı. Bizim ihtiyacımız topyekûn değişim, dönüşüm ve gelişimi sağlayacak uygulamalardır. Ancak bu anlayışla hayata geçirilen çalışmalar Türkiye için şehirlerimiz için önemli bir dönüm noktası oluşturabilir" ifadelerini kullandı. 


Ada arazileri geliştirilmeli


Kentsel dönüşümde en önemli sorun arazi geliştirme süreci. Torun konuya ilişkin şunları söyledi; "Daha büyük arazilerde daha modern, yatay mimariye uygun, sosyal donatı alanları ve peyzaj alanları geniş, otoparkı, yolu, kamusal alanları olan projeler planlanabiliyor. Bu nedenle ada ve adalar bazında arazi geliştirilmeye öncelik verilmeli" 


Geri Dön