24 / 04 / 2024

Bağcılar Bilim Merkezi ve Planetaryum’a kavuşacak!

Bağcılar Bilim Merkezi ve Planetaryum’a kavuşacak!

Bağcılar Meydanı’na inşa edilerek hizmete sunulan Avrupa ülkelerinde bile örneği az bulunan 8D sinema ve Planetaryum’a yoğun ilgi gösteren ilçe sakinleri önümüzdeki dönemde de Bilim Merkezi ve Planetaryum’a kavuşacak...



Bağcılar Meydanı’na inşa edilerek hizmete sunulan Avrupa ülkelerinde bile örneği az bulunan 8D sinema ve Planetaryum’a yoğun ilgi gösteren ilçe sakinleri önümüzdeki dönemde de Bilim Merkezi ve Planetaryum’a kavuşacak. 


Bağcılar Belediyesi tarafından önümüzdeki dönemde inşa edilerek hizmete sunulacak olan tesislerde öğrenciler atölyelerde deney yapacak, yetişkinler de düzenlenecek uzay çalışmalarına yönelik şenliklere ve aktivitelere katılacaklar. 


Bağcılar ilçesi modern yaşam alanlarına ev sahipliği yapmasının yanısıra artık uluslararası düzenlenen kültürel ve sosyal projelerle de anılıyor. Ses getiren tesislerin ve komplekslerin hayata geçirildiği ilçede her yaştan ve her kesimden insanın mutlu olması hedefleniyor. Bu kapsamda İnönü Mahallesi’nde hayata geçirilen 8D sinema ve planetaryum da büyük ilgi görüyor. Bunun yanı sıra Yenimahalle’de inşa edilecek olan Bilim Merkezi ve Planetaryum da heyecan veren projeler arasında yerini aldı. 


Komplekste yer alacak olan Bilim Müzesi’nde güneş ve gezegenleri simgeleyen bir yerleşim planı tasarlandı. Planetaryum Yapısı Yüksekte ve sistemin merkezinde yer alırken, diğer fonksiyonların yüklü olduğu silindirik yapılar gezegenlerin yörüngelerinde olduğu gibi Planetaryumun etrafında yer alacak. Projeye göre önünde geniş bir avlunun da inşa edileceği Planetaryumun 2’inci bodrum katında otopark ve hizmet birimleri, 1’inci bodrum katında atölyeler, konferans salonları, mini meclis salonu ve sinema salonu yer alacak. Gezegenleri simgeleyen silindirlerin her birisi farklı fonksiyonlara sahip olacak. 


ÖĞRENCİLER DENEY YAPACAK YETİŞKİNLER UZAYI TANIYACAK


Öğrenciler, Bilim Merkezi’ndeki farklı branşlara göre düzenlenen laboratuarları kullanarak deney yapma imkanı bulacaklar. Atölye, robotik, elektronik, fizik, kimya ve biyoloji alanında belli periyotlarda deney odaklı çalışmalar gerçekleştirilecek. Ayrıca, geniş bahçede farklı açık hava deney istasyonlarında da bilimsel etkinlikler, şenlikler ve aktiviteler gerçekleştirilecek. Öğrenciler, tesislerde yapacakları çalışmalar ve deneylerle bilgilerini ve kabiliyetlerini geliştirecekler. Yine yetişkinler de uzay gözlem istasyonunda gökyüzünü izleyerek yıldız, güneş ve ayı teleskop eşliğinde daha detaylı görebilme ayrıca gökyüzünü canlı izleme imkanı bulacaklar. Planetaryumda da uzay ve gezegenler hakkında sunum tarzında görsel programlar gerçekleştirilecek.


Geri Dön