27 / 04 / 2024

Bağcılar'da kentsel dönüşüm devam ediyor!

Bağcılar'da kentsel dönüşüm devam ediyor!

Bağcılar'da ilçe sakinlerinin yüzde 85'i. güvenli adımlarla devam eden Kentsel Dönüşüm Projesine destek veriyor. İlçede kentsel dönüşüm uygulamaları yüzde yüz mutabakatla gerçekleştirilirken, dönüşümde 410 konut yenilendi, 192 riskli yapı yıkıldı.



Bağcılar'da ilçe sakinlerinin yüzde 85'i. güvenli adımlarla devam eden Kentsel Dönüşüm Projesine destek veriyor. İlçede kentsel dönüşüm uygulamaları yüzde yüz mutabakatla gerçekleştirilirken, dönüşümde 410 konut yenilendi, 192 riskli yapı yıkıldı. Bağcılar, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında otoparklı ve yeşilin hakim olduğu yeni yaşam alanlarına kavuşuyor. Riskli alan ilanını takiben hazırlanan plan çerçevesinde yeni yapılaşmanın adımlan atılıyor. 

Şu ana kadar yaklaşık 410 konut proje kapsamında yenilendiği. 6306 Sayılı Kanun'un geçmesinin ardından 854 riskli yapının belirlendiği yapılarda Bağcılar Belediyesi ekipleri, mevcut durum analizi yapılıyor. 

Ardından imar planına esas olarak jeolojik-jeoteknik etüt raporu hazırlanıyor. Alan kullanımına ilişkin stratejilerin ve dönüşüm modellerinin belirlenmesinin ardından da hak sahipliği tespiti ve taşınmaz değerlendirmesi gerçekleştiriliyor. Bir sonraki adımlarda da imar planlan ile kentsel tasarım projeleri hazırlanıyor. Proje alanında hak sahipliliğinin tespiti ve kıymet takdir raporlarının oluşturulmasının ardından da "Uzlaşma Paylaşım Modeli" oluşturuluyor. En son safhada ise tüm veriler ve süreç coğrafi bilgi ortamına aktarılıyor. Bağcılar'daki kentsel dönüşüm süreci iki aşamalı olarak devam ediyor.İlk aşamada 1 'inci riskli alanlar, 2'inci aşamada ise riskli yapılar belirleniyor. Riskli alanlarda Bakanlar Kurulu karanyla ilan edilen alanlarda çalışma başlatılıyor. Belirlenen alanlarla (15 dönümden büyük alanlar) ilgili planlama yapılıyor. Bağcılar Belediyesi tarafından İlan edilen alanlarda gerekli olan analizler yapılıyor. Bu analizlerde nüfus, yolların aksları ve çevre düzenlemesi gibi planlar hazırlanıyor. Hazırlanan bu planlar, daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayına gönderiliyor. Onayın çıkması halinde planın uygulanması saflıası başlıyor. İmara açılan alanda inşaat safhasına geçiliyor. 



İstanbul Gazetesi 


Geri Dön