25 / 04 / 2024

Bağcılar'da kentsel dönüşüm devam ediyor!

Bağcılar'da kentsel dönüşüm devam ediyor!

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'da konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde 5 Ekim 2012'te Kentsel Dönüşümü başlattığını hatırlattı. Çağırıcı, yerinde dönüşüme önem verdiklerini söyledi.



Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'da konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde 5 Ekim 2012'te Kentsel Dönüşümü başlattığını hatırlattı. 


Devletin projeye kira yardımı yaptığını ve kredi desteğinde bulunduğunu kaydeden Çağırıcı, belediyenin de yeni imar planları yaparak katkı sağladığını anlattı. Kentsel dönüşüme ilçe sakinlerinin de hazır olduğunun altını çizen Çağırıcı, yerinde dönüşüme önem verdiklerini söyledi. 


"RANT VATANDAŞA KALIYOR"

Çağırıcı, kentsel dönüşüm ile büyük oranda değişen ilçede konut fiyatlarının da değerlendiğini kaydetti. Rant iddialarına da cevap veren Çağırıcı konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Kentsel dönüşüm ile birlikte hem mal sahibi hem de müteahhit kazanıyor. Birilerinin rant dediği mesele burada direkt vatandaşa kalıyor ve kendi oturduğu yerde dairenin fiyatı 100 bin TL'den 300 bin TL'ye yükseliyor. İstiyoruz ki, hem maddi olarak bu gelişimi sağlarken, hem de sosyal ve kültürel yaşam alanlarının birlikte olduğu konutlar inşa edilsin." Çağırıcı, yıkımı yapılan alandaki konutların 18 aydan daha erken bir zamanda sahiplerine teslim edileceğini ümit ettiğini sözlerine ekledi. 


KONUT SAHİPLERİ DUYGULU ANLAR YAŞADI

Kırk yıla yakın süre oturdukları konutlarının yıkılmasından dolayı duygulandıklarını belirten mülk sahipleri, depreme dayanıklı yeni binalarda oturacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Başkan Lokman Çağırıcı'ya güvendiklerini söyledi. Yıkım sırasında çok duygulandığını ifade eden konut sahibi 60 yaşındaki Zehra Yayla da evini 40 yıl önce tuğla ve kumdan yaptıklarını söyledi. Yayla, "Evlerimiz gecekondu. Depreme dayanıklı değildi. Bu korkuyla yaşıyorduk. İnşallah evlatlarım ve torunlarımla birlikte depreme dayanıklı, otoparklı konutlarda yaşayacağız" dedi. Konuşmaların ardından halk oyunları ekibi davul zurna eşliğinde Diyarbakır yöresine ait halk oyunlarından örnekler sergilerlerken, konutların yıkımı gerçekleştirildi. Yıkımı gerçekleştirilen binaların yerine iki blok halinde asansörlü, otoparkı bulunan bahçeli ve depreme dayanıklı konutlar inşa edilecek. 


Son An 


Geri Dön