16 / 04 / 2024

Bağdat Caddesi'nde kiralık daireler tükendi!

Bağdat Caddesi'nde kiralık daireler tükendi!

Kentsel dönüşüm yasası ile müteahhitlerin ilgi alanına giren Bağdat Caddesi ve çevresinde adım başı inşaat yükseliyor. Kiralık daireler müteahhitlere verilince kiralık daire bulmak zorlaştı, fiyatlar uçtu..



İSTANBUL'UN en gözde lokasyonlanndan Bağdat Caddesi bu aralar bir şantiye görünümünde. Kentsel dönüşüm yasası ile müteahhitlerin ilgi alanına giren cadde ve çevresinde adım başı inşaata rastlamak mümkün. 


1500 TL'DEN 2.750'YE... 

Bölgede projeler geliştiren Aydoğan İnşaat'm patronu İrfan Aydoğan, caddenin durumunu, "Bir iki sene önce 10-15 aktif proje göreceğiniz bölgede şimdi rahatlıkla 150 inşaat görürsünüz" diye özetledi. Civarda satılık veya kiralık daire bulmanın zorlaştığını anlatan Aydoğan, "Binasını müteahhite veren ev sahipleri aynı çevrede oturmak istiyor. Bir binadan 40 aile çıkıp, yakın çevrede kiraya çıkıyor. Zaten az olan kiralık sayısı bu sayede iyice azaldı. 1500 TL'lik evler şimdi 2700-2750 TL'ye gidiyor" dedi. 


1.000 $ kira veriyoruz 


ERENKÖY'DE 11.500 metrekare inşaat alanı olan 54 dairelik CaddePark projesine başlamaya hazırlanan Aydoğan İnşaat, 40 daireli bir binayı yıkıp, yerine 54 daireli sosyal tesisleri, açık kapalı otoparkı bulunan bir yapı inşa edecek. Aydoğan, daire sakinlerine taşınma paralarının yanı sıra 1000 dolar kira ödediklerini söyledi. 


Fiyat 4 bin ila 7 bin $ 


BAĞDAT Caddesi'nde satılık dairelerde metrekare fiyatlarının 4 bin ila 7 bin dolar arasında değiştiğini ifade eden Aydoğan, orta vadede oluşacak yeni arzın da etkisiyle bu fiyatların ancak artıları olan projelerde geçerli olabileceğini belirtiyor. Aydoğan, bölgedeki vasat konutların fiyatlarında ise bir miktar düşüş bekliyor. 


Akşam


Geri Dön