16 / 04 / 2024

Bağkur’lular nasıl yüksek emekli maaşı alır?

Bağkur’lular nasıl yüksek emekli maaşı alır?

Emekli olmaya hazırlananların ilk araştırdığı konuların başında daha rahat yaşayabileceği bir para kazanabilmek için yüksek bir emekli maaşının nasıl alınabileceği geliyor.  Özellikle Bağ-Kur’dan sigortalı olanların dikkat edeceği birkaç nokta, yüksek emekli aylığına kavuşmalarına yardımcı olabili



Emeklilikte daha rahat maddi koşullarda yaşayabilmenin yolu, iyi bir emekli maaşı almaktan geçiyor. Emekli maaşının nasıl daha yüksek bağlanabileceği ise bazı ayrıntılara bağlı.  Özellikle Bağ-Kur sigortalılarının çok araştırdığı yüksek maaşla emeklilik konusunda yapılacak bazı şeyler var.

Buna göre, 2000 yılından önce sigortalı olan 4B kapsamındaki Bağ-Kur’lular, eğer 4A statüsünde anılan SGK’ya geçerlerse, emekli aylığı yüzde 15-20 civarında yükseliyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi milyonlarca kişinin emeklilik umudunu canlandırırken, emekli olmak isteyenler de nasıl daha yüksek emekli aylığı bağlatabileceklerini araştırıyor. 

 Bağkur’lular nasıl yüksek emekli maaşı alır?

Emekli aylığı prime esas kazanç, yıl içindeki zamlar, çalışma süresi, enflasyon verilerine göre değişkenlik gösterirken, isteğe bağlı sigorta, SSK'dan hem erken emeklilik elde etmeyi sağlıyor, hem de yüksek aylık bağlanması imkanı bulunuyor.

Sabah Gazetesi’nin haberine göre SGK'da 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanlara 3600 günle emeklilik hakkı tanınırken, Bağ-Kur sigortalılarının en az 5400 gün prim ödemesi halinde emeklilik hakkı doğuyor.

SİGORTANIN SGK’YA ÇEVRİLMESİ

Emeklilik için 25 yıl, 9 bin gün şartını yerine getirmek gereken Bağ-Kur’da, sigortalı emekliliğine 3.5 yıl kaldığında, prim ödemelerini SSK'ya geçiş yaparak tamamlarsa emeklilik statüsünü SGK'dan almış oluyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön