25 / 04 / 2024

Bağkur’lular nasıl yüksek emekli maaşı alır?

Bağkur’lular nasıl yüksek emekli maaşı alır?

Emekli olmaya hazırlananların ilk araştırdığı konuların başında daha rahat yaşayabileceği bir para kazanabilmek için yüksek bir emekli maaşının nasıl alınabileceği geliyor.  Özellikle Bağ-Kur’dan sigortalı olanların dikkat edeceği birkaç nokta, yüksek emekli aylığına kavuşmalarına yardımcı olabili



Bu sayede daha az prim ödeyerek, daha yüksek emekli aylığına sahip oluyor. Bu durumda, Bağ-Kur'lu olanlar SGK'ya geçiş yaptığında emekli aylığı yüzde 15-20 civarında daha yüksek oluyor.

KADINLARDA 7.200, ERKEKLERDE 9000 GÜN

Emeklilik için  Bağ-Kur sigortalısı kadınlar 7200 prim günü, erkekler ise 9 bin gün prim günü ödemek şartıyla emekli olabiliyor.  SGK'da ise kadınlar 5 bin, erkekler 7  bin 200 gün prim ödeyerek emeklilik hakkı kazanıyor.

Bağkur’lular nasıl yüksek emekli maaşı alır?

2008 yılı ekim ayı sonrasında ilk defa sigortalı olanlar, çalışma hayatı boyunca en fazla hizmetinin bulunduğu statü ile emekli olmaya hak kazanıyor. Bu tarihten önce işe başlayanlar, son yedi yıllık fiili hizmet süresi içinde fiili hizmet süresinin fazla olduğu statüden, eğer hizmet süreleri eşitse, eşit hizmet sürelerinden sonuncusundan emekli aylığı alıyor. Zam ve ikramiyeler de buna göre hesaplanıyor.

UZUN YILLAR ÇALIŞMAK MAAŞI ARTTIRIR MI?

Prim gün sayısının fazla olması ve uzun yıllar çalışmak, tek başına aylığı artırmayı sağlamıyor. Bunun için Brüt kazancın işveren tarafından yüksek ödenmesi anahtar öneme sahip.

Ev temizliğinde çalışanlara müjde! Sigortalı ve emekli olabilirsiniz!

Elinde 1 doları bile olan okusun! Ünlü ekonomist Selçuk Geçer açıkladı! Şubat’ta tam bu kadar olacak!

Bakanlık açıkladı! Memur emeklisinin maaş farkı ne zaman yatacak?

Gram altında rekor üstüne rekor! Elinde tutan kazandı!

Halkbank’ın bu kampanyasını duyan inanamadı! Kefilsiz, belgesiz 100 bin TL kredi!

Bunu bilmiyor olabilirsiniz! Karnesi iyi gelen çocuğunuza devletten 5 bin TL ödeme! Sakın kaçırmayın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön