18 / 04 / 2024

Bakanlık açıkladı! Memur emeklisinin maaş farkı ne zaman yatacak?

Bakanlık açıkladı! Memur emeklisinin maaş farkı ne zaman yatacak?

Memur emeklileri, yapılan zamlardan sonra maaş farklarının ne zaman yatacağı sorusunu merak ederken, açıklama Bakanlık tarafından geldi.  Enflasyon rakamlarına göre belirlenen zamlı maaşlar,  sosyal refah düzenlemesi ile yüzde 30 oranına yükseldi. Peki zam farkı ödemeleri ne zaman yapılacak?  Mem



Yeni yılda yapılan yüzde 30’luk zamla birlikte bütçeleri rahatlayacağı için sevinen memur emeklileri, şimdi zam farklarının yatmasını merakla bekliyor.  

Milyonlarca memur emeklisinin yüzünü güldürecek haber ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan geldi.

MAAŞ FARKI NE ZAMAN YATACAK?

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, emekliler için zam farkı ve ek gösterge farkı bedellerinin  27 Ocak 2023 Cuma gününden itibaren ödemesinin yapılacağı bildirildi.

 Bakanlık açıkladı! Memur emeklisinin maaş farkı ne zaman yatacak?

KİM NE ZAMAN ALACAK?

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Emekli Sandığı bendi kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı almakta olanların 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren aylıklarında oluşan aylık farkı ile 15 Ocak 2023 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında meydana gelen ek gösterge fark tutarları, aylık almakta oldukları banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderilecektir. Ödemeler 27 Ocak 2023 Cuma günü yapılmaya başlanacaktır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön