26 / 04 / 2024

Bakanlık açıkladı! Memur emeklisinin maaş farkı ne zaman yatacak?

Bakanlık açıkladı! Memur emeklisinin maaş farkı ne zaman yatacak?

Memur emeklileri, yapılan zamlardan sonra maaş farklarının ne zaman yatacağı sorusunu merak ederken, açıklama Bakanlık tarafından geldi.  Enflasyon rakamlarına göre belirlenen zamlı maaşlar,  sosyal refah düzenlemesi ile yüzde 30 oranına yükseldi. Peki zam farkı ödemeleri ne zaman yapılacak?  Mem



Buna göre;

Aylıkları her ay olacak şekilde yatanlara; Ocak ayı olmak üzere 1 aylık tutarında,

Aylıklarını üçer aylık bölümler halinde almakta olanlardan;

1. Grupta Kasım-Aralık-Ocak döneminde aylığı yatanlar; 1 aylık tutarında,

2. Grupta Aralık-Ocak-Şubat döneminde aylığı yatanlar 2 aylık tutarında,

3. Grupta Ocak-Şubat-Mart döneminde aylığı yatanlar 3 aylık tutarında

Maaş aylık farkı tahakkuk ettirilmiştir. Bu çerçevede 2.384.079 kişiye ek gösterge farkı dahil olmak üzere fark tutarı 7,8 Milyar TL ödenecektir.”

Bakanlık açıkladı! Memur emeklisinin maaş farkı ne zaman yatacak?

 5434 sayılı 'Emekli Sandığı Kanunu'nun ek 79'uncu maddesi gereğince yılın en geç ilk 3 ayı içinde harp veya vazife malullüğü aylığı bağlananlar kişilerin de bu çerçevede olduğu belirtilen açıklamada, aylık bağlanan hak sahipleri için, maluliyet derece ve göstergelerine göre ek ödeme yapıldığı anımsatıldı. Açıklamada, "5510 sayılı Kanunun 4/1-(a) (SSK), 4/1-(b) (Bağ-Kur) ve 4/1-(c) (Emekli Sandığı) kapsamında aylık almakta olan 59 bin 115 kişiye ödeme yapılacak olup toplam ödeme tutarı 562,6 milyon TL'dir. 9 bin 541,05 TL ile 17 bin 347,36 TL arasında değişen 2022 yılı ek ödeme tutarları hak sahiplerinin banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderilerek 27 Ocak 2023 Cuma günü ödenmeye başlanacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Gram altında rekor üstüne rekor! Elinde tutan kazandı!

Halkbank’ın bu kampanyasını duyan inanamadı! Kefilsiz, belgesiz 100 bin TL kredi!

Fahiş apartman aidatlarında geri adım! Zam oranı yüzde 200’leri bulmuştu!

Aman dikkat! Emeklilik hayalinizi yakmayın! Bunu yapanın emekliliği bile iptal olabilir!

Ev hanımları müjde! Size de emeklilik yolu açıldı! 5.500 TL maaş alabilirsiniz!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön