19 / 04 / 2024

Bağlıca Batışehir projesi için yatırımcı aranıyor!

Bağlıca Batışehir projesi için yatırımcı aranıyor!

Ankara Bağlıca’daki Batışehir projesi 650 bin metrekarelik alanda 9 ada ve 29 parselden meydana geliyor. Toplamda 8 bin 399 konutun yapılacağı projeye inşaatçılar ilgi gösteriyor



Ankara’nın yeni konut bölgelerinden biri olan Etimesgut ilçesinin sınırlarında bulunan Bağlıca, 250 bin kişilik yeni nüfusa ev sahipliği yapacak. 7 üniversiteye yakın konumdaki bölgeye Mit Müsteşarlığı, İbni Sina Hastanesi taşınacak. Bunların yanı sıra bir tekno-kentin de planlandığı bölgeye 60-65 bin kişilik yeni istihdamın yerleşmesi bekleniyor. Bu tablo da Bağlıca’yı hem yatırımcılar hem de gayrimenkul almak isteyenler için cazip hale getiriyor.


Bağlıca’nın en önemli projesi ise Batışehir olarak öne çıkıyor. Yaklaşık 650 bin metrekarelik arsada inşa edilecek olan Bağlıca Batışehir’de toplamda 8 bin 399 konut yapılması planlanıyor. Kat karşılığı veya hasılat paylaşımı modeliyle yapılacak projenin etaplar halinde inşa edilmesi planlanıyor.


Bağlıca Batışehir projesinin Eskidji  Ankara  merkez Ortağı Köksal Ünal, projenin yapılacağı arsaları önceki yıllarda birbirinden farklı yatırımcıların satın aldığını söyledi. Şimdi ise bölgeyi parseller halinde inşaatçılara verdiklerini anlatan Ünal, “Batışehir projesi 9 ada ve 29 parselden oluşuyor. 649 bin metrekarelik bu parsellerde toplamda 200 metrekarelik 8 bin 399 konut ve 200 bin metrekarelik ticari alan yapılabiliyor. Bunun için yatırımcılarla görüşüyoruz” açıklamasını yaptı. 


Köksal Ünal, proje kapsamındaki en küçük parselin 282  konut ve 7000 metrekarelik ticari alandan oluştuğunu söyledi. Ünal, arsa sahipleriyle tüm anlaşmaları kendilerinin yaptığını belirterek, şunları aktardı: “Bölgede emsal yüksek. Kat karşılığının yanı sıra gelir paylaşımı da yapabiliyoruz. İnşaatçılar kimseyi ikna etmek zorunda kalmıyor. Arsa sahiplerinin tüm yetkileri bizde mevcut. İnşaat firmaları ve yatırımcı gruplar projeyle yoğun olarak ilgileniyor. Ekspertiz raporlarına göre buradaki konutlar 730 bin ile 1 milyon 370 bin lira arasında satılabilir.”


Posta 


Geri Dön