25 / 04 / 2024

Saraybosna'da inşa edilecek kongre merkezi için yatırımcılara çağrı!

Saraybosna'da inşa edilecek kongre merkezi için yatırımcılara çağrı!

Balkan ülkesi Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da hayata geçirilmesi planlanan kongre merkezi için yatırımcılara çağrı yapıldı.



 Balkan ülkesi Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da hayata geçirilmesi planlanan yaklaşık 200 milyon avroluk kongre merkezi için yatırımcılara çağrıda bulunuldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, "Saraybosna Kongre Merkezi" adı verilen projenin inşa edilmesi için tüm yasal prosedürler tamamlanırken, otel, alışveriş merkezi, konferans ve konser salonları, otopark, ofisler ve dairelerden oluşacak merkezin, Balkanlar'ın sembol yapılarından biri olması planlanıyor.

Proje kapsamında 39 katlı bir gökdelenin de hayata geçirilmesi planlanırken, bu şekilde başkent Saraybosna'nın Avrupa'da ve dünyadaki kongre şehirleri haritasına dahil olması hedefleniyor.

Saraybosna'nın Novi Grad Belediye Başkanı Semir Efendic, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, belediye sınırları içinde yapılması öngörülen merkezin Saraybosna'nın kalkınmasında dönüm noktası olabileceğini söyledi.

Kongre merkezinin yapılacağı arazi için en iyi teklifi verenin, merkezi inşa etme hakkı kazanacağını dile getiren Efendic, 280 bin metrekarelik bir alanda hayata geçirilmesi planlanan projenin sadece Novi Grad için değil, Saraybosna Kantonu ve Bosna Hersek için de çok önemli olduğunu belirtti.

Efendic, proje kapsamındaki birçok yapının birbiriyle bağlantılı olacağını dile getirerek, "Alışveriş merkezine ya da otele girdiğinizde yeniden dışarı çıkmaksızın konser ve konferans salonları bölümlerine de geçilebilecek. İnşa edildiğinde gerçekten çok etkileyici bir yapı olacak." diye konuştu.

Proje ile ilgilenen yerli ve yabancı yatırımcıların 30 gün boyunca başvuru yapabileceğini belirten Efendic, ikinci aşamada ise teklifleri alacaklarını söyledi.

Efendic, doğudan veya batıdan potansiyel her yatırımcıya kapılarının açık olduğunu söyleyerek, Saraybosna'nın ve Güneydoğu Avrupa'nın sembolü olabilecek kadar değerli bu yapının çok kar getiren bir proje olacağına inandığını belirtti.


Geri Dön