28 / 03 / 2024

Gaziantep'te Ulusal Kongre Merkezi için protokol imzalandı!

Gaziantep'te Ulusal Kongre Merkezi için protokol imzalandı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep 'te yapılacak Uluslararası Kültür ve Kongre Merkezi için TÜRSAB ile protokol imzalandı.



Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda düzenlenen imza protokolüne; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı. 



Başkan Fatma Şahin, yapılacak olan kongre merkezinin Gaziantep'in turizm potansiyelinin arttıracağını kaydetti. Gaziantep'in sanayi ve ticareti ile zenginleştiğini ve bu zenginliğini ipekyolu ile pekiştirdiğini aktaran Şahin, "Ticaretin yanında kültür mirası da çok önemli. Zeugma, Dülük Antik Kenti, Yesemek ve diğer tarihi ve kültürel mekanları ile Gaziantep önemli bir kent. Bunun için ulusal ve uluslararası bir kongre merkezine ihtiyacımız vardı. Burdan hareketle birçok araştırmalar ve girişimlerde bulunduk" diye konuştu. 



İstanbul örneğinden bir çalışma içine girdiklerini belirten Şahin, 1 ay içerisinde projeyi oluşturup 4 ay içerisinde ihalesini yaparak uygulamaya koymayı hedeflediklerini belirtti. 



Gaziantep'in gastronomi açısından da önemli bir kent olduğunu dikkat çeken Başkan Şahin, 9. Gastroloji şehri olmak için girişimler başlattıklarını ve bu konu hakkında başvuru yaptıklarını söyledi. 



TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise, Gaziantep'te yapılacak olan kongre merkezinin şehrin turistik ve kültürel değerlerinin korunmasına yardımcı olacağını belirtti. Bu çalışmanın Gaziantep'e ışık tutacağını belirten Ulusoy, kongre merkezinin Gaziantep için doğru bir seçim olduğunu vurguladı. 



Yapılacak olan kongre merkezinin Suriye'nin Şam'ın, Bağdat'ın ve Lübnan vazifesini göreceğini ifade eden Ulusoy, "Biz olaya siyasi mesele yapmadan bakıyoruz. Bu bir ülke bir yöre meselesi. Gaziantep doğru bir seçim oldu. 



Ortadoğu'nun yükünü kaldırabilecek bir merkez olabilecek" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Gaziantep Adliyesi civarına yapılacak olan kongre merkezinin protokolü imzalandı.



Güncel Gaziantep


Geri Dön