25 / 04 / 2024

Bahattin Akyüz: Manisa'da konutta arz sıkıntısı Büyükşehir'le artacak!

Bahattin Akyüz: Manisa'da konutta arz sıkıntısı Büyükşehir'le artacak!

Manisa Emlakçılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ( MEYDD ) Başkanı Bahattin Akyüz, Manida' da konut talebinin karşılanamamasının, Büyükşehir olmakla birlikte daha çok sorun yaratacağını belirtti...



Manisa'daki konutların talebi karşılayamama sorunu her geçen gün büyürken, kentin Büyükşehir olmasıyla birlikte sıkıntının daha da artacağı belirtiliyor. Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Manisa Emlakçılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEYDD) Başkanı Bahattin Akyüz. konut sorunun çözülememesinin temel sebebinin imar Revize Planı'n m hayata geçirilememesi olduğunu belirtti. Akyüz, yerel yöneticilerin ve milletvekillerinin bu konu üzerine eğilmemesine dikkat çekti. 

Arsa bulunamıyor Manisa'nın 2014 yılında Büyükşehir olacağını hatırlatan Akyüz, "Bu durum, barınma konusunda sıkıntılara sebep olacak. 


Organize sanayi bölgesi ve üniversitemizin hızla gelişmesi, kurum ve kuruluş sayılarının artacak olması bu sıkıntıyı bir kat daha artıracak" dedi. Manisa'da kiral ık ev sıkıntısı olduğu gibi fiyatların da çok yüksek olduğunu belirten Akyüz, şöyle konuştu: "Manisa sıkışmış bir durumda. 


Şehrin merkezinde arsa olmadığı için. müteahhitler ilçelerde ve yakın illerde inşaat işlerine başlıyor." 


Manisa'daki kiralık ev sıkıntısı yüzünden, üniversite öğrencilerinin, memurların ve sanayi bölgesinde çalışan işçilerin İzmir'den ev tuttuklarını kaydeden Akyüz, "Büyükşehir ilan edilmemize rağmen altyapı oluşturulmadı. 


Kaymakamlıkların ve resmi dairelerin hizmet binası yok. Yeni ilçelerin kurulmasıyla, kapanan belde belediyelerindeki çalışanlar Büyükşehir Belediyesi'ne ve ilçe belediyelerine nakledilecek. 

Kurum sayılan artacağı için. 

memur atamaları olacak, vatandaşlarımızın da barınma problemleri ortaya çıkacak" dedi. 


Emlak satışları da durma noktasında Manisa'da 15 yıldır emlakçilik yapan Gürcan Emlak'ın sahibi Niyazi Yıldız, şöyle konuştu: "Kiralık ev fiyatları konum ve mahallesine göre 400 lira ve bin 200 lira arasında değişiyor. 


Satışta, eski evlerin metrekaresi bin liradan, yeni evlerin ise 2 bin liradan başlıyor. 100 bin liranın altında ev bulmak mümkün değil. Kredi faiz oranlarının artması, emlak satışlarını olumsuz etkiledi. Piyasada sıcak paranın dönmemesi, satışlarımızı durma noktasına getirdi." 


Posta


Geri Dön