25 / 04 / 2024

Bahattin Akyüz: Manisa'da emlak sektörü kan ağlıyor!

Bahattin Akyüz: Manisa'da emlak sektörü kan ağlıyor!

Manisa Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, konut satışlarının durma noktasına geldiğini belirtip, kentte 4 müteahhitlik firmasına da kayyım atandığını ifade etti.



Manisa Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, Manisa Merkez'de konut satışlarının çok kötü olduğunu belirterek, emlak sektörünün kan ağladığını söyledi. Akyüz, Turgutlu gibi büyük ilçelerde ise konut satışların normal olduğunu kaydederek, aynı zamanda Muradiye'de son zamanlarda hızlı bir konutun satışının yaşandığını belirtti. Akyüz, "İnşaat sektörü emlak sektörü her şeyin lokomotifidir. Eğer bu sektörde hareketlilik olursa bütün esnafta hareketlilik olur. Bu sektör her işi hareketlendiren, yol gösteren bir sektördür. Piyasada adı konmamış bir kriz var. Sıcak para hareketliliği yok.  Piyasanın hareketli olması için faizlerin düşmesi lazım" dedi. 


MÜTEAHHİTLERE KAYYIM ATANDI 


Manisa'da birçok müteahhide kayyımın atandığını ifade eden Akyüz, "Gerek devlet müteahhitleri, gerek yapı müteahhitleri kayyım atandı. Yeni gelişen yerler olan Muradiye, Aşağıçobanisa, Barbaros gibi yerlerde yeni müteahhitler türedi. Dün inşaat işçisi olan bugün müteahhit oluyorsa, kalıpçı iken müteahhit oluyorsa buna dikkat edilmelidir. Bütün müteahhitler sıkıntılıdır demiyoruz, o tane daire yapmakla müteahhit olunmuyor. Bugün bir binanın asansörünü yapmadan bırakanlar var. Daha önceki kriz dönemlerinde bunları gördük. Eskiden insanlar inşaat daha bitmeden daireyi alırdı, şimdi ise bu konuda dikkatli davranıyor. İnsanların yıllardır biriktirdikleri anlık heba olmasın diye uyarıda bulunuyoruz. Dinleyen olıır dinlemeyen olur ama biz uyarmakla yükümlüyüz" diye konuştu. 




Manisa'da Gündem


Geri Dön