25 / 04 / 2024

Manisa'da emlak sektörü durdu!

Manisa'da emlak sektörü durdu!

En büyük konut yatırımı olan Akgedik TOKİ Projesi'nde söylemlerin şehirden kopuk olduğunu söyleyen Manisa Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, yanlışların düzeltilmesi gerektiğini aksi taktirde projenin Manisa'ya bir şey katmayacağını söyledi.



Manisa Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz; Yunusemre Belediyesi'nin Türkiye'nin en büyük konut yatırımlarımı olan 5 bin 500 konutluk  TOKİ  projesinin Manisa'da sorunların çözümüne bir şey katmayacağını belirterek yanlışların yapıldığını söyledi. Söylemler dahil her şeyiyle Manisa'dan kopuk bir yapı inşa edildiğini belirten Akyüz," TOKİ'den bahsediyoruz, söylemleriyle bile Manisa'dan kopuk bir yapı. Ve bitirildiği zamanda her şeyi ile Manisa'dan kopuk bir yapı olacak, bunu da zamanı geldiğinde göreceğiz. Bu konuda da eleştirdiğimiz bazı noktalar var, eğer eleştirilerimiz iyi değerlendirilmezse haklı olduğumuzu çok geç görmüş olacaklar. TOKİ olsun ama Manisa yararına olsun, biz TOKİ yapılmasın diye bir şey söylemiyoruz" 


EMLAK SEKTÖRÜ DURDU 


Emlak sektöründe de durgunluğun üst seviyelere çıktığını belirten Akyüz, "2015'in dördüncü çeyreğinden başlayan durgunluk artık en üst noktaya dayandı. Daha önce belirli ölçüde gerçekleşen piyasadaki durgunluğu seçimlere bağlamıştık ama şimdi öyle bir bahane de yok. Kiralamalarda neredeyse hiçbir hareket yok, ev satışlarının durumu malum. Buna rağmen ne kiralarda nede ev fiyatlarında hiçbir gerileme yok. Kiralar, ev fiyatları, banka kredi faizleri yine yüksek" 


ONLARA GÜNAYDIN DEMEK LAZIM 


Akyüz, "İnsanlar konut veya bir gayrimenkul alacağı zaman bunların yüzde 90 üzeri banka kredisi kullanıyor. Piyasada sıcak para döngüsü yok, sıcak para olgusu yok. Dolayısıyla bu bütün meslek gruplarını etkileyen bir durum. İnşaat v emlak sektörü lokomotiftir. Bu sektör hareketlendiği zaman 400 civarında sektörü harekete geçiriyor. Bu Türkiye geneli için geçerli bir durum ama Manisa'da sebep farklı. Bunların yaşanmaması için Manisa'da zamanın da yapılaması gereken bizimde çok defa uyardığımız imar revizyonu ile yeni oluşacak konsept alanlara ihtiyaç vardı. Ama maalesef bunlar yapılmadı. Şimdi ise ağzına imarı almayan kişileri bile imardan bahsetmeye başladı. Onlara günaydın demek gerekiyor. Düne kadar bu sorunları belirten kişilere birilerinin adamı diyorlardı. Manisa'nın dün olduğu gibi bugünde acilen imara ihtiyacı var" 



Tunay AKTAŞ/Manşet Gazetesi


Geri Dön