29 / 03 / 2024

Bahçe bakımının 5 püf noktası!

Bahçe bakımının 5 püf noktası!

Bahçe düzenlemesi sadece güzel görüntü için değil, daha rahat bir ortamda vakit geçirmek için önem teşkil ediyor. Konuyla ilgili olarak ISS Bahçe Bakım ve Haşere Kontrol Hizmetleri, bahçe bakımının 5 püf noktasına dikkat çekiyor...



Bahçe bakımı ve peyzaj uygulamaları uzmanlık gerektiren işler. Özellikle büyük şehirlerde insanların yeşile hasret kalması, ev alırken bahçe özellikli evleri ön plana çıkartıyor. Bahçe düzenlemesi ise, sadece güzel görüntü için değil, daha rahat bir ortamda vakit geçirmek için önem teşkil ediyor. Konuyla ilgili olarak ISS Bahçe Bakım ve Haşere Kontrol Hizmetleri, bahçe bakımının 5 püf noktasına dikkat çekiyor.  


Özellikle büyük şehirlerde yeşile hasret kalan insanlar, yeni bir yerleşim yeri ararken bahçe kullanımlı olmasına dikkat ediyor. Ancak bahçeler özellikle sezon geçişlerinde iyi bir bakıma ihtiyaç duyuyor. İyi, sağlıklı ve güzel görünümlü bir bahçeye ulaşmak hayal değil. Konuyla ilgili olarak ISS Bahçe Bakım ve Haşere Kontrol Hizmetleri, bahçe bakımında 5 püf noktaya dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.

Tesislerde ya da bahçelerde yer alan bitkiler ve yeşil alanların bakımı, peyzaj düzenlemeleri, ilaçlama, budama gibi hizmetlerin bilimsel yöntemlerle çözülmesi gerekiyor.  Özellikle dikkat edilmesi gereken 5 püf nokta ise, bahçe bakımının iyi planlanması, dikkatli gübreleme, toprağın düzenli havalandırılması, yaprak döken ağaçların ilaçlanması ve bitkilerin her hava koşuluna uygun korunması. 

1. Bahçe Düzenlenmesinin İyi Planlanması; 

Bahçe düzenlemesinin iyi planlanması, güneşlik ya da gölgelik alanlara göre düzenlenebilir. Aynı zamanda gizlenmesi istenilen kötü görüntüler, gürültü merkezleri, görmek istenmeyen manzaralı yönlere göre de düzenleme yapılabilir. Bunun için yüksek ve yoğun tekstürlü, her dem yeşil bitkiler seçilmelidir.

2. Dikkatli Gübreleme

Doğal gübreler genellikle dikimden ve ekimden önce verilir. Kökler, tomurcuklanmadan 15-20 gün önce faaliyete geçer. Gübrenin tomurcuklar şişmeye başladığında verilmesi uygundur. Çiçek açmayan her dem yeşil bitkilerde, kış sonundan sonbahar başına kadar gübreleme yapılmalıdır. Gübrelemede gün içerisinde saat önemlidir ki gübreleme, akşama doğru gölgede yapılmalıdır.

3. Toprağın Düzenli Havalandırılması

Özellikle yaz aylarında tasarım ve uygulama yapılan bahçeler, kışın geride bıraktığı izleri taşıdıkları için iyi bir bakıma ihtiyaç duyarlar. Kışın yoğun yağışlar ve kar, toprağı sertleştirdiğinden toprağın hava alma özelliğini kaybettirir. Bu nedenle öncelikle toprağı çapa ile havalandırmak gereklidir.

4. Yaprak Döken Ağaçların İlaçlanması

Baharda oluşacak hastalık ve zararlılara karşı önlem almak gerekiyor. Genellikle yaprak döken ağaçlarda ilaçlama yapılırken, meyve ağaçları ve diğer yaprak döken süs ağaçlarının da ilaçlanması gerekiyor. İlaçlama, eğer bitkiler baharda yoğun hastalık ihtiva ettilerse tüm gövdenin yaprak dökümünden 45 gün sonra, böcek yumurtalarına karşı kışlık yağ ile ilaçlanması şeklinde ve bir ay sonra oluşabilecek mantar hastalıklara önlem olarak bakır sülfat uygulaması ile gerçekleştirilmeli.


Geri Dön