25 / 04 / 2024

Bahçelievler kentsel dönüşümde son durum!

Bahçelievler kentsel dönüşümde son durum!

Bahçelievler Belediyesi, kentsel dönüşüm seminerlerine başladı. Kentsel Dönüşüm Şefliği tarafından bugün de verilecek olan seminer soru-cevap şeklinde geçiyor... Peki Bahçelievler'de kaç riskli bina tespit edildi, kaç binaya yıkım ruhsatı verildi?



Bahçelievler kentsel dönüşümde son durum!


İstanbul Bahçelievler'de kentsel dönüşüm tüm hızıyla sürüyor. Bahçelievler Belediyesi, ilçede haftalık kentsel dönüşüm bilgilendirme seminerlerine başladı. Dün (9 Aralık 2014, Salı) başlayan seminerin ikincisi bugün de (10 Aralık 2014, Çarşamba) başka bir adreste gerçekleştirilecek. 


Bahçelievler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Şefliği tarafından düzenlenen seminerler, her Salı günü Çobançeşme Teknik Hizmetler Binası'nda ve her Çarşamba Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde 12:00-13:00 saatleri arasında düzenlenecek.



Bahçelievler kentsel dönüşümde son durum!


Seminerde kim, ne anlatacak?


"Riskli Yapıların Yenilenmesine Dair Usul ve Esaslar" konu başlığı altında soruların cevaplandırılacağı seminerle ilgili Emlakkulisi.com'a bilgi veren Kentsel Dönüşüm Şefi Ömer Faruk Mutlu, "Seminerlerde Bahçelievler sakinlerini 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunu hakkında bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Bugünkü seminerde vatandaşlarımızın sorularını cevaplandıracağız, önümüzdeki Salı günü kentsel dönüşüm süreçleri hakkında detaylı bilgi aktarmaya başlayacağız" dedi.


Bahçelievler kentsel dönüşüm sürecinde son durum ne?


Bahçelievler'de parsel bazlı devam eden kentsel dönüşüm süreci hakkında da bilgi veren Bahçelievler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Şefi Mutlu, ilçede bugüne kadar 864 bina için riskli bina tespiti yapıldığını ve 515 bina için yıkım ruhsatı verdiklerini açıkladı. Mutlu, "Bahçelievlerde şu ana kadar riskli bina tespiti yapılan bina sayısı 864... Bunların içinde 515 binaya yıkım ruhsatı verildi. Vatandaş, müteahhitle anlaşarak binasını yıktırıp yerine yenisini yaptırıyor. Yıkım ruhsatı verdiğimiz binalar arasında yeni iskan ruhsatı alıp oturum başlayan binalar var" diye konuştu.


Geri Dön