29 / 03 / 2024

Bahçelievler'de yıkım sırasında hasar alan bina tehlike saçıyor!

Bahçelievler'de yıkım sırasında hasar alan bina tehlike saçıyor!

Bahçelievler'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi kapsamında binanın yıkımında, yan apartman zarar gördü. Hasarlı binada oturan vatandaşlar korkudan evlerine giremiyor. 



Bahçelievler'de, kentsel dönüşümdeki binanın yıkımında, yan apartman hasara uğradı. Hürriyet'te yer alan habere göre; delik ve derin çatlakların oluştuğu apartman sakinleri, hayatlarının tehlikede olduğunu söyleyerek yetkililerden çözüm talep etti. Bahçelievler Çavuşpaşa Caddesi'nde yer alan 6 katlı binanın kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması için karar alındı Yıkımın ardından 2 iş yeri 10 dairenin yer aldığı yan binada delik ve derin çatlaklar meydana geldi. Bina sakinleri 3 gündür evlerine girmediklerini ve hayatlarının tehlikede olduğunu dile getirdi.

Bahçelievler de yıkım sırasında hasar alan bina tehlike saçıyor!

Apartman yöneticisi Hatice Yılmaz, "Bizim hayatımız tehlikede. Kaç gündür uyumuyoruz. Her yer çatladı, patladı. Burada bir sürü kişi yaşıyor. Eşim 80 yaşında. İkimiz de kanser hastasıyız dışarı çıkamıyoruz, ama çıkmak zorunda kalıyoruz. Bugün içeri girdik yani. Ne yapacağız bilmiyoruz. Bina demek ki çürük. Ne yapacağız bilmiyoruz" dedi.

Apartman sakini Güler Çorluoğlu, "Yan bina yıkılırken nasıl oldu bilmiyoruz. Sesten sonra dışarıya kaçtık. Geldik ki duvar bu hale geldi. Evlere giremiyoruz. 3 gündür dışardayız. Çalışmalar durunca girip ihtiyaçları giderip, dışarı çıkıyoruz. Beşik gibi sallanıyor. Ne yapacağız bilmiyoruz. Müteahhit, 'Anlaşın yapalım' diyor. Bu akşam bir karar verilecek. Apartmanda 10 daire 2 iş yeri var" ifadelerine yer verdi.

Büyükçekmece'de hasarlı 3 bina yıkıldı!


Geri Dön