19 / 04 / 2024

Bahçelievler'deki 15 bin bina depremde yıkılacak! 

Bahçelievler'deki 15 bin bina depremde yıkılacak! 

Bahçelievler'de dün 7 katlı bir binanın çökmesi, depremde yıkılabilecek binaları gündeme getirdi.  CHP’li meclis üyesi Seyit Ali Aydoğmuş, "Bahçelievler'de 22 bin yerleşim bölgesi var. ‘6.5-7 büyüklüğünde depremde bunun 15 bini yakılacak' dedi... 



İstanbul Bahçelievler’de dün bir binanın çökmesinden sonra Bahçelievler Belediyesi'nin CHP’li meclis üyelerinin deprem komisyonu kurulması yolundaki önergesinin reddedildiği öğrenildi. CHP’li meclis üyesi Seyit Ali Aydoğmuş, boşaltılması gereken yaklaşık 140 binanın olduğuna işaret ederek, şu ana kadar boşaltılan binaların etrafında herhangi bir güvenlik tedbiri alınmadığını dile getirdi.

Sözcü Gazetesi'nden Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre, İstanbul Bahçelievler'de bir süre önce boşaltılan bir binanın çökmesinden sonra, çöken binanın etrafındaki beş bina da tedbir amaçlı tahliye edildi.

İstanbul'da geçen Eylül'de yaşanan depremden sonra ise Bahçelievler Belediyesi’nin CHP'li meclis üyeleri deprem komisyonu kurulması için önerge sunmuş ancak bu önerge kabul edilmemişti.

Bahçelievler deki 15 bin bina depremde yıkılacak! 

DEPREM KOMİSYONU KURULMASINI İSTEDİK

Konuya ilgili konuşan Bahçelievler Belediyesi’nin CHP'li meclis üyesi Seyit Ali Aydoğmuş, deprem komisyonu kurulması yolundaki tekliflerinin geri çevrildiğini belirti. Aydoğmuş, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bahçelievler'de 22 bin yerleşim bölgesi var. Belediye Meclisi’nde, ‘6.5-7 büyüklüğünde depremde bunun 15 bini yakılacak' dedik. Bir deprem komisyonu kurulmasını ve depremle ilgili çalışma grubu oluşturulmasını istedik. Bahçelievler hem deprem açısından tehlikeli bölge hem de binalar eski. Parsel bazında bina yenileme tercihleri olduğu için ada bazı talebinde bulunduk. Yıkılan, çöken binalar yanındaki sağlam binayı da çürük hale getiriyor.”

GÜVENLİK TEDBİRİ ALINMADI

Boşaltılan binalarda herhangi bir güvenlik önlemi olmadığına dikkat çeken Aydoğmuş, “Boş binaların tespit edilmesi ve güvenlik önlemleri alınması için ilçe olarak çalışma başlattık. Şu anda sahadayız. Boşaltılması gereken, riskli olan yaklaşık 140 bina var. Ancak bugüne kadar 7 bina boşaltılmıştı. Ayrıca çöken binanın çevresindeki binalar da tehlike arz ettiği için boşaltıldı. Boşaltılan binalarda herhangi bir güvenlik önlemi yok. Güvenlik tedbiri alıp, mühürleyip, yakılacak bina diye önlem alınmalı. Binaların başında bir güvenlik görevlisi de yok” şeklinde konuştu.

Bahçelievler’de çöken binanın çevresinde güvenlik önlemleri alındı!

Hakan Bahadır: Sadece maddi kayıp var!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan Bahçelievler'de yıkılan binayla ilgili açıklama!

Bahçelievler'de çöken binayla ilgili soruşturma başlatıldı!


Geri Dön