20 / 04 / 2024

Hakan Bahadır: Sadece maddi kayıp var!

Hakan Bahadır: Sadece maddi kayıp var!

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm için boşaltılan bina çöktü. Çöken bina aile ilgili Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır;" Yaralı ve ölüm vakamız yok, sadece maddi kayıp var" dedi...



Bahçelievler Siyavuşpaşa Mahallesi Emek Caddesi Narlı Sokak'taki boş bir binanın çökmesi üzerine, olay yerine sağlık ekipleri, itfaiye ve polis gönderildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İstanbul Bahçelievler'de 7 katlı boş binın çökmesinin ardından, olay yerine gelen Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, binada oturan olmadığını ifade ederek, kullanılmayan ve yıkılacağı için boşaltılan binanın alt katına kaçak olarak bazı hurdacıların girdiğinin belirtti.

"Sadece maddi kayıp var"

Bazı kişilerin kağıt toplayan hurdacının dışarı çıktığını, bazılarının da içeride olduğunu söylediğini ifade eden Bahadır, "AFAD, itfaiye ve belediyenin arama ve kurtarma ekipleri burada çalışıyoruz. AFAD'ın köpekleri geldi. Dinleme cihazları getirildi. Yıkılan binanın altında kimse olup olmadığına bakılıyor. Yıkılan bina yandaki 7 katlı binanın 4 katının yan duvarına biraz hasar vermiş. Orada da yaralı ve ölüm vakamız yok, sadece maddi kayıp var. Tüm ekipler çalışıyoruz. Yıkılan binanın altında bir insan var mı, araştırıyoruz." diye konuştu.

Siyavuşpaşa'nın bitişik nizam bir mahalle olduğu belirten Bahadır, şunları söyledi:

"40 yıldır böyle kurulmuş. Orada biraz sıkıntımız var. Arkadaşlarımızı ikna edemiyoruz ama Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve Cumhurbaşkanımız bize söz verdi. Eğer ada bazlı 5 dönüm civarında birleşirse, kat artışı değil metrekare artışı vererek bir kolaylık sağlayacağız ve yenilenmesine gayret edeceğiz."

Hakan Bahadır: Sadece maddi kayıp var!

Bahadır, bu kapsamda belediyenin imar müdürlüğünün çalıştığını anlatarak, "Kentsel Dönüşüm Ofisi kurduk. Özellikle arkadaşlarımız apartman sakinlerine çizim yaparak gösteriyor. Elimizden geleni yapıyoruz. Hükümetimizin verdiği kira ve taşıma yardımı gibi imkanlar var. Vatandaşlarımızı bir an öne dönüşüm için ikna etmeye çalışıyoruz." dedi.

Bu arada, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yıkılan binada incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Hakan Bahadır: Sadece maddi kayıp var!

"5 bina tedbir amacıyla boşaltıldı"

Bahçelievler Belediyesinden yapılan açıklamada, binanın 26 Eylül’de Marmara açıklarında meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra riskli olduğu gerekçesiyle boşaltıldığı belirtildi.

Açıklamada, binanın 1991'de yapıldığı aktarılarak, şunlar yer aldı:

"26 Eylül'de Silivri açıklarında meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından ilçemizdeki vatandaşlarımızdan gelen ihbarlar doğrultusunda söz konusu binaya da 14 Ekim 2019'da teknik ekiplerimiz kontrol amaçlı giderek risk tespit ederek, karot örneği alınması için bina sakinlerine tebligat yapmış ve 25 Kasım 2019'da lisanslı bir firma tarafından karot örnekleri alınmış ve yapılan tetkiklerde binanın riskli olduğu tespit edilmiştir. 27 Aralık 2019'da bina Bahçelievler Belediyesi tarafından tamamen tahliye edilerek elektrik, su, doğal gaz bağlantılarının kesilmesi için ilgili kurumlara resmi yazıyla iletilmiştir. Yıkım sürecine ilişkin süreç devam ederken ilgili kurumlar elektrik, su ve doğal gaz bağlantılarını kesmiştir."

Bahçelievler'de çöken binanın enkazı kaldırıldı!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan Bahçelievler'de yıkılan binayla ilgili açıklama!

Bahçelievler'de çöken binayla ilgili soruşturma başlatıldı!

Bahçelievler'de çöken bina sonucunda iki kişi yaralandı!

 


Geri Dön