25 / 04 / 2024

Bahçeşehir Gölet yürüyüşe kapatıldı!

Bahçeşehir Gölet yürüyüşe kapatıldı!

Başakşehir'in en prestijli yerleşim bölgelerinden Bahçeşehir'de, belediyeye ait araziyken imara açılan ve tartışmalı inşaatın devam ettiği gölet bölgesindeki yürüyüş parkuru kapatıldı.



Başakşehir Belediyesi, uydu kent olarak kurulan Bahçeşehir'in en nadide yeşil alanlarından biri olan Gölet bölgesini imara açtıktan sonra, yürüyüş parkurunu da vatandaşlara kapattı. Mülkiyetinde bulunan Gölet bölgesini inşaata açarak betona teslim eden Başakşehir Belediyesi, tartışmalı inşaatı sürdürürken vatandaşların yürüyüş alanı olarak kullandığı parkuru, "düzenleme" gerekçesiyle kullanıma kapattı.


Bahçeşehir Gölet Bölgesi'nde vatandaşların yürüyüş yaptıkları parkurun kapatıldığı ortaya çıktı. Yürüyüş yapmak için giden vatandaşlar ise geri dönmek zorunda kaldı. Bahçeşehirlilerin betonlaşmaması için uzun yıllar mücadele verdiği Gölet Bölgesi'nde son olarak vatandaşların yıllardır yürüyüş yaptıkları parkur kapatıldı. Mülkiyeti Başakşehir Belediyesi'ne ait olan ve 13 bin 500 metrekarelik alanı kapsayan Bahçeşehir Gölet Bölgesi'nde ise çalışmalar mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen devam etmiş sonrasında ise İstanbul 6. İdare Mahkemesi kararı bozarak halihazırda ilerleyen inşaatın devam etmesine karar vermişti.


İstanbul Gazetesi 


Geri Dön