24 / 04 / 2024

Bahçeşehir Gölet projesinde yeni gelişme!

Bahçeşehir Gölet projesinde yeni gelişme!

Tepkilere neden olan Bahçeşehir Gölet inşaatında yeni bir gelişme daha yaşandı. Danıştay, gölet ihalesinin yürütmesinin durdurulması yapılan itirazı reddetti. 




Bahçeşehir Gölet projesindeki inşaatla ilgili imar planlarının yürütmesinin durdurulmasına yapılan itirazın reddedilmesinin ardından ihale süreciyle ilgili de Danıştay tarafından çok önemli bir karar alındı. Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Danıştay 13. Dairesi, CHP'li Başakşehir Belediye Meclis üyeleri tarafından, 13 bin 500 metrekarelik alana  hasılat paylaşımı ile rekreasyon projesi yaptırılması için 2015 yılında Başakşehir Belediyesi'nin düzenlediği ihalenin iptal edilmesine ilişkin açılan davada 24 Şubat 2017 tarihinde yürütmeyi durdurma kararı almıştı.

 

Bu kararın kaldırılması istemi ile Başakşehir Belediyesi ve 103 milyon liralık ihaleyi alan Atmaca Grup, Danıştay 13. Dairesi'ne başvurdu. Mahkeme bu başvuruyu  ihalenin iptaline ilişkin verilen yürütmeyi durdurma kararının kaldırılmasını gerektirecek nitelikte bulmayarak oy birliği ile 1 Kasım 2017 tarihinde reddetti. Karar taraflara dün tebliğ edildi.

 


Geri Dön