20 / 04 / 2024

Bahçeşehirliler Derneği'den Bahçeşehir Gölet açıklaması!

Bahçeşehirliler Derneği'den Bahçeşehir Gölet açıklaması!

Bahçeşehir Gölet'te kullanılmayan bölgelerdeki 167 bin metrekarelik alan iyileştirilecek ve düzenlenecek. Bahçeşehir Gölet'in durumu ile ilgili belgeleri paylaşan Bader Bahçeşehir'e konu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı...




Bahçeşehirliler Derneği dün Başakşehir'de gerçekleşen meclis toplantısında Gölet bölgesinin hasılat paylaşımı ile yaptırılması kararını onaylaması sonrası kamuoyuna açıklama da bulundu.


BADER tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

Dün Bahçeşehir halkının, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin geniş katılımı ile düzenlediğimiz basın toplantısında kamuoyu ile paylaştığımız, Bahçeşehir’in gözbebeği olan Göletiimizin hasılat paylaşımı yöntemiyle yaptırılması, Başakşehir Belediye Meclisi’nde yapılan oylama sonucunda karara  bağlanmıştır.


Öncelikle yaşadığı yeri koruma, güzelleştirme, gerek ekonomik, gerekse sosyal açıdan değer katma ilkesiyle yola çıkmış, her adımını bu doğrultuda atan ve siyaset üstü bir organizasyon olarak, Meclis Toplantı salonunda yaşananları kınıyoruz.


Bahçeşehir halkı hakkında oldukça önemli bir konunun görüşülmesi esnasında tarafların, sadece siyaset nedeniyle birbirlerini dinlemeden, müzakere etmeden, binlerce insanın yaşadığı alanın kaderinin belirleneceği Meclis salonunu ciddiyetinden uzaklaşılarak, adeta savaş arenasına çevrilmesi oldukça üzücüdür.  Göletin geleceği konusu, yumrukların gölgesinde kalmış,  bağırışmalar arasında ne konuşulduğunu duymadan kaldırılan ellerin çoğunluğu ile kararlaştırılmıştır.


Olaylı ve usülü tartışmalı yapılan oylamanın bir gün öncesinde, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, BADER ile makamında yaptığımız karşılık görüşmemizde söylediklerini, Meclis kürsüsünden ve smslerle aynen tekrar etmiştir. O da “Gölet Rekreasyon Projesi’nin Bahçeşehir halkının görüşlerini almak suretiyle” yapılacağıdır. Mevlüt Uysal’ın, BADER nezdinde Bahçeşehirlilerle diyaloğa yönelik attığı adımı önemsiyoruz. Ancak, taleplerimizi bir kez daha yüksek sesle paylaşmak istiyoruz.


Gölet’e konulacak bir taş bile halkın menfaatine olmalıdır.


Bahçeşehirlilerin, 21 yıl önce ücretini ödediği Bahçeşehir Uydu Kent Projesi ve dolayısıyla Gölet, üçüncü şahısların menfaatine değil, halkın dahil olduğu bir süreçle yürütülmelidir.  


Yapılması planlanan her türlü mimari, burada yaşayan halkın ve halkı temsil eden kuruluşların görüşüne sunulmalı ve temsilcilerle müzakere edilmelidir.


BADER’in Bahçeşehir markasını korumak, yaşam alanımıza sahip çıkmak için Bahçeşehirliler adına  atılan her adımın takipçisi  olacağı bilinmelidir.


 Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


 Uğur Barış Karabulut


BADER Yönetim Kurulu Başkanı



Geri Dön