26 / 04 / 2024

Bakan Kirişci'den çiftçilere müjde üstüne müjde! Mazot ve gübre desteği 3 kat artıyor! Kaç lira destek ödenecek?

Bakan Kirişci'den çiftçilere müjde üstüne müjde! Mazot ve gübre desteği 3 kat artıyor! Kaç lira destek ödenecek?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, milyonlarca çiftçinin sık sık araştırdığı mazot ve gübre desteği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Mazot ve gübre desteği kaç lira oldu? İşte Bakan Kirişci'nin o açıklamaları...



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen Kayseri Tarım Sektörü Temsilcileri Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, tahıl sevkiyatında sıkıntı ve tedarik zincirindeki bozulmanın Rusya ve Ukrayna savaşıyla en üst noktaya yükseldiğinin altını çizdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde yerinde ve doğru siyasetle, tahıl krizinin önemli bir kısmının atlatıldığına dikkat çeken Bakan Kirişci, Temmuz'da Rusya, Ukrayna, Birleşmiş Milletler ve Türkiye'nin yer aldığı 4'lü zirve ile tahıl koridorunun açıldığını da hatırlattı.

Bakan Kirişci den çiftçilere müjde üstüne müjde! Mazot ve gübre desteği 3 kat artıyor! Kaç lira destek ödenecek?

Kirişci, tahıl koridorundan dün itibarıyla 271 geminin geçtiğine dikkat çekerek "6,2 milyon tonluk bir hububat bu koridor vasıtasıyla ülke dışına çıkarılmış durumda." açıklamasında bulundu. Tahıl koridorunun yararına değinen Bakan Kirişci, "Şöyle bir faydası oldu. Hemen basit bir rakam söyleyeyim. 27 tane geminin bizim boğazlarımızdan geçmesinin elbette bize transit taşımacılıkla ilgili bir katkısı olmuştur. Ama savaşın başında 440 dolarları, 450 dolarları gören buğdayın tonu şimdi 330 dolarlara gerilemiş oldu" dedi ve yani buradan bir 25'lik kazanç olduğunun altını çizdi.

Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıt işleminin önemi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kirişci, ""Biz bu işe adım atana kadar 6 bin 804 işlem e-Devlet üzerinden yürüyordu. 911 kurum da bu hizmeti veriyordu. Biz 912'nci kurum olduk. 6 bin 804'ten sonra da beş, altı, yedi, sekiz, dokuz diye. Biz de o beş adımı e-Devlet üzerinden 1 Ekim itibarıyla gerçekleştirmeye başladık. Bir rakam olarak vermek isterim" dedi ve dün saat 7.00 itibarıyla ÇKS'ye 129 bin 310 başvuru olduğunu ve 167 bin 669 belgenin indirildiğini dile getirdi. 

Bakan Kirişci den çiftçilere müjde üstüne müjde! Mazot ve gübre desteği 3 kat artıyor! Kaç lira destek ödenecek?

"Bunların her biri için, her işlem için eğer 10 liralık bir harcama olduğunu düşünseniz 1 milyon 676 bin lira. Eğer 100 liralık harcamaya mal olmuşsa, mesafesi uzaksa onun da 16 milyon 766 bin lira gibi bir külfetinin olacağını, olduğunu görmemiz gerekiyor" diyen Kirişci, uygulamanın çevreci, insana değer veren ve basit bir uygulama olduğuna vurgu yaptı. 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, milyonlarca çiftçinin sık sık araştırdığı mazot ve gübre desteği ile ilgili de konuştu. 

Peki Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, mazot ve gübre desteğiyle ilgili neler söyledi? Mazot ve gübre desteği kaç lira oldu? İşte Bakan Kirişci'nin o açıklamaları...


Geri Dön