26 / 04 / 2024

Çiftçilere müjde! Mazot ve gübre desteği 3 kat arttı! 

Çiftçilere müjde! Mazot ve gübre desteği 3 kat arttı! 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, gübre ve mazot desteğiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mazot desteği 3 kat arttı. İşte ayrıntılar ve Bakan Kirişci'nin o açıklamaları...



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Reyhanlı Barajı Takviye Tesisleri 1. Kısım Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı'nda incelemeler yaptı. DSİ 6. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe'den çalışmalara ilişkin bilgi alan Kirişci, daha sonra Hatay Valisi Rahmi Doğan'ı makamında ziyaret eden Kirişci, ardından İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen "Tarım Sektörü Temsilcileri Toplantısı"na katıldı.

Çiftçilere müjde! Mazot ve gübre desteği 3 kat arttı! 

Kirişci, Türkiye'nin toprak olarak 780 bin kilometrekareye sahip olduğuna, bunun yanı sıra 462 bin kilometrekarelik bir "Mavi Vatan"ın da bulunduğuna dikkat çekti. Kirişci, 65 başlık ve 130 alt başlıkta toplanan destekleme modelinin sadeleştirilmesine ilişkin sürdürülen çalışmalarla ilgili de bilgi aktardı. Emek ve zaman kaybı yaratmadan, verimliliği en üst noktaya çıkaracak şekilde desteklemelere yeni bir şekil verdiklerinian altını çizen Kirişci, "Bunun için de bitkisel üretimde mazot ve gübre, hayvansal üretimde de yem, bu bizim olmazsa olmazımız. Dolayısıyla bu mazot ve gübre desteği konusunda bizim bunu sadeleştirerek yol yürümemiz gerekiyordu. Bundan hareketle de gerekli adımları attık" açıklamasında bulundu.

Çiftçilere müjde! Mazot ve gübre desteği 3 kat arttı! 

"Mesela hububat için 2021 yılında dekar başına 22 TL olan mazot desteği ve 20 TL olan gübre desteği toplamda 42 liralık bir destek verilirken 2022 yılında mazot desteğimiz 22 liradan 75 liraya... Hani biz ne diyoruz? Mazot üç kat arttı, doğru, arttı" ifadelerini kullanan Kirişci, "Mazotta 22 lira olan destek 75 lira, gübrede 20 lira olan destek de 46 liraya çıkmış durumda. Yani 2021 yılında toplamda dekar başına 42 lira olarak verdiğimiz desteği 121 lira olarak ödüyoruz" dedi ve yüzde 188'lik bir yükseliş, 3 kata ulaşan bir artış olduğunu belirtti.

Peki gübre fiyatları bugün ne kadar? Son dakika hangi gübre kaç liradan satılıyor? İşte gübre fiyat listesi 19 Eylül 2022...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön