19 / 04 / 2024

Bakan Kirişci'den mazot ve gübre desteği açıklaması! Mazot ve gübre desteği sene içinde hesaplara yatacak!

Bakan Kirişci'den mazot ve gübre desteği açıklaması! Mazot ve gübre desteği sene içinde hesaplara yatacak!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, hububatta mazot ve gübre desteklerinin Mart 2023 yerine, bu sene içinde başlanacak şekilde ödeneceğini açıkladı. İşte çiftçilerin merakla beklediği o açıklamanın detayları...



Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, hububatta mazot ve gübre desteklerinin Mart 2023 yerine, bu sene içinde başlanacak şekilde ödeneceğini açıkladı. Kirişci, Resmi Gazete'de yayımlanan tarımsal desteklemeler ile ilgili gerçekleştirdiği yazılı açıklamasında, çiftçilere yapılan temel girdi destek ödemelerini öne çekerek sistem değişikliğine gittiklerine dikkat çekti. 

Bakan Kirişci den mazot ve gübre desteği açıklaması! Mazot ve gübre desteği sene içinde hesaplara yatacak! 

Bakan Kirişci, konuyla ilgili açıklamasında, "Hububatta mazot ve gübre desteklerimiz Mart 2023 yerine, 2022 yılı içinde başlanmak üzere ödenecek. Mazot ve gübre desteklerinin öne çekilmesiyle çiftçilerimiz, ekim döneminde girdi maliyetlerini düşünmeden üretim yapabilecek" ifadelerini kullandı ve söz konusu desteklerin nakit olarak verilmeyeceğini, Ziraat Bankasının banka kartlarına yükleneceğini dile getirdi. Kirişci, çiftçilerin ödemelerini sadece mazot ve gübre alımında kullanabileceklerine de dikkat çekti. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön