24 / 04 / 2024

Bakan Nebati açıkladı! 2023'ün ilk çeyreğinde hayata geçiyor!

Bakan Nebati açıkladı! 2023'ün ilk çeyreğinde hayata geçiyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Zorunlu Deprem Sigortası'nın (DASK) kapsamının genişletilerek 2023'ün ilk çeyreğinde "Zorunlu Afet Sigortası"na dönüştürüleceğini açıkladı.



DASK Olağanüstü Yönetim Merkezi Açılış Töreni`nde açılış töreninde konuşan Bakan Nebati, sigortacılık sektörünün finansal piyasaları besleyen ve stratejik önem taşıyan bir konumda olduğunu söyledi.

Sigortanın önemli bir tasarruf aracı olduğunu ve çeşitli risklere karşı sigorta sağladığını kaydeden Nebati, "Sigortacılık sektörümüz, Türkiye ekonomisine yaklaşık 230 trilyon lira tutarında, yani GSYH'nin 32 katı değerinde teminat sunmuştur. Ağustos ayı itibarıyla üretilen prim tutarıysa 126 milyar liraya ulaşmış olup, bu rakamın yıl sonunda 200 milyar lira olacağını öngörüyoruz." ifadelerini kullandı.

DASK hasar ödemelerini yükseltti!

Nebati, toplam 70 sigorta şirketinin doğrudan ve dolaylı olarak işlettiği sektörün 200 bin kişiye istihdam sağladığını aktardı.

Sektörün gelişimini desteklemek için cesur ve kararlı adımlar atmaktan çekinmeyeceğini söyleyen Nebati, Bakanlık olarak sigortacılık ve emeklilik sektörünün etkin şekilde çalışabilmesi için attıkları adımları da anlattı.

Nebati, 2022 yılı Kasım ayı itibarıyla 18 yaş altı vatandaşların bireysel emeklilik sistemine dahil olmasına olanak sağlayan düzenleme sayesinde 500 binden fazla çocuğun sisteme dahil edileceğini ve yaklaşık 2,3 milyar lira kaynak sağlandığını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön