25 / 04 / 2024

Bakan Nebati sitem etti! “Akaryakıt indirimleri gazetelerin manşetlerinde yer almıyor”

Bakan Nebati sitem etti! “Akaryakıt indirimleri gazetelerin manşetlerinde yer almıyor”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Akaryakıt zamlarının gazete manşetlerinde yer aldığını ancak indirimlerin yer verilmediğinden dert yandı. İşte detaylar!



Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ümraniye'de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vakıf ve dernek başkanları, iş insanları ve kanaat önderleri ile bir araya geldi.

Bakan Nebati, dünya ekonomisinin, Kovid-19 nedeniyle İkinci Dünya Savaşı'ndan sonraki en derin durgunluk dönemini yaşadığını söyleyerek, Çin'in uyguladığı sıkı tedbirlerin, arz-talep uyumsuzluklarının, tedarik zincirlerindeki aksamaların, Rusya ile Ukrayna savaşının küresel ekonomide yol açtığı olumsuzluklardan konuştu.

CARİ AÇIĞIN TEMEL SEBEBİ ENERJİ MALİYETLERİ!

“Enflasyonu kararlılıkla biz yeneceğiz” diye konuşan Bakan Nebati, "Salgının en şiddetli dönemine kıyasla yaklaşık 5,5 milyon kişilik bir istihdam artışı kaydederek 2022 Haziran itibarıyla toplam istihdamımız 30,9 milyona ulaşmıştır. Salgın döneminde yüzde 14,1'e kadar yükselen işsizlik oranı haziran ayı ile yüzde 10,3 ile salgın öncesi seviyenin de altına düşmüştür." şeklinde konuştu.

Bakan Nebati, "Enerji hariç 12 aylık birikimli cari işlemler mayıs ayı itibarıyla 34,6 milyar dolar fazla vermiştir. Yani bizim cari açığımızın temel sebebi enerji maliyetlerimizdir" dedi. Nebati, Akaryakıt zamlarının gazete manşetlerinde yer aldığını ancak indirimlere ise yer verilmediğini söyledi. Bakan Nebati daha sonra sözlerine şöyle devam etti; “Son iki ayda dünyada petrol fiyatları yükselirken ana haberlerin manşetleriydi. Benzine, motorine zam sabah akşam manşete yer aldı. Dünyada fiyatlar arttı. OECD içinde akaryakıttan en az vergi alan ülkeyiz. Biz yüzde 24’lerde vergi alıyoruz. Pompa çıkış fiyatlarında hemen her akşam haber alıyoruz. Motorin 22 liraya düştü, manşetlerde yok. Benzin 22 liraya düştü altyazısı geçiyor. Sorunlara büyüteçle bakmak, karamsarlık yapmak. Hakkı teslim edilmelidir. Petrol umut ediyorum daha da aşağı iner.”

Konut, ihtiyaç kredisi faiz oranları değişti! Bankalar üst üste duyurdu! İşte Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank…

Tarım Kredi Kooperatifleri marketlerinde et fiyatları belli oldu mu? Dana eti kilo fiyatı ne kadar olacak?

İstanbul Tarım Kredi Kooperatif marketleri nerededir? En yakın Tarım Kredi Kooperatif marketleri nerededir?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön