26 / 04 / 2024

Bakan Varank'tan son dakika açıklaması!

Bakan Varank'tan son dakika açıklaması!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ekonominin lokomotifi sanayide çarkların dönmeyi sürdürdüğünü açıklayarak, "Bayram tatili döneminde düşen endeks, ağustosta toparlanarak aylık yüzde 2,4, yıllık bazda ise yüzde 1 arttı." dedi.



Varank, Twitter hesabından, ağustos ayı sanayi üretim endeksi verilerine, ile ilgili bir açıklama gerçekleştirdi.

 

Ekonomimizin lokomotifi sanayide çarklar dönmeye devam ediyor.

Bayram tatili döneminde düşen endeks ağustosta toparlanarak aylık %2,4, yıllık bazda ise %1 arttı.

AB ve ABD’deki resesyon beklentisi, önümüzdeki dönemde bizim sanayimiz üzerinde de bir miktar baskı oluşturacak.

— Mustafa Varank (@varank) October 12, 2022

 

Bakan Varank tan son dakika açıklaması!Bakan Varank tan son dakika açıklaması!

Ekonominin lokomotifi sanayide çarkların dönmeyi sürdürdüğünü vurgulayan Varank, "Bayram tatili döneminde düşen endeks, ağustosta toparlanarak aylık yüzde 2,4, yıllık bazda ise yüzde 1 arttı." dedi.

Varank, ayrıca AB ve ABD'deki resesyon beklentisinin, gelecek dönemde ülke sanayisi üzerinde de bir miktar baskı oluşturacağını bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön